מפרשי האוצר
חיפוש גוגל בפורום:

שינוי הרגל - כיצד? - הדרכה

דברי תורה, עיוני שמעתתא, חידושי אגדה וכל פטפוטיא דאורייתא טבין
מפנה קופות לאוצר
הודעות: 65
הצטרף: א' ינואר 13, 2013 4:01 pm

שינוי הרגל - כיצד? - הדרכה

הודעהעל ידי מפנה קופות לאוצר » ה' אפריל 11, 2013 6:52 am

כיצד ניתן לשנות הרגל כלשהו?

הנה בדרך כלל לכל אחד מאיתנו יש לו איזשהו הרגל שאינו טוב כראוי או הרגל בעייתי, ולכן מהי הדרך המובחרת לשנות או לצאת מהרגל?
וכן האם ישנו ספר מיוחד שמדבר על שינוי הרגלים - כיצד?

ואזכיר כאן מקצת הרגלים ידועים,
שאם למישהו מהחבריה ישנו ידיעה בתחום (או ידיעה על אחד מההרגלים הידועים כדלהלן) כיצד לשנותו או לצאת ממנו, שיועיל לעלותו כאן לטובת כולנו. ונודה לו מראש על כך.

ההרגלים הידועים הם:
א. שינה וקימה מאוחרת ביום ובלילה.
ב. קריאת עיתונים ושמיעת רדיו - מעבר לנורמה.
ג. עישון.
ד. תלישת שער (מהראש או מהזקן או מגבות עיניו וכדו').
ה. כסיסת ציפורנים.
ו. לימוד מפוזר (היינו גם חוסר התמקדות).
ז. אינטרנט (כמובן ופשיטא מסונן) וכו' וכו' וכו'

וכמו כן כמובן, שמי שיש לו סיפורים על אנשים (או על עצמו) שיצאו מהרגלים כאלו ואחרים שיועיל לכתוב זאת לכולנו, מה עשו בשביל לצאת מאותו הרגל, וכיצד יצאו או שינו אותו?
ונחכים ונלמד לעשות.

גאולה בקרוב
הודעות: 1872
הצטרף: ב' מאי 02, 2011 1:59 am

Re: שינוי הרגל - כיצד? - הדרכה

הודעהעל ידי גאולה בקרוב » ה' אפריל 11, 2013 7:11 am

תחילה להכיר בבעיה הגדולה, וכדברי הראשונים שהוא "טבע שני" והרגל על כל דבר שלטון. ומאידך, להאמין אמונה שלמה בבחירה החפשית שיש לכל אחד, ואסור להתייאש.

מצ"ב שני קטעים, לגבי התמכרות לאינטרנט (פורסם כאן פעם בפורום, כמדומה) ולגבי כסיסת ציפורניים והתקלה בשבת (מתוך מאמר קטן שכתבתי פעם).
לגבי ג' מדהים שצריך לשכנע מישהו שלא להתאבד רח"ל, אחרי כל הממצאים הוודאים.
חלק מהדברים כאן נדמה שלשומר מצוות יותר קל גם בגלל השבת, שאז על כרחו פרוש מהנ"ל, וממילא זו הזדמנות נפלאה להגמל.

א.
לאינטרנט יש את אותם מאפיינים שיש לכל התמכרות רגילה בעולם. ההגדרה של 'התמכרות' היא: מצב של תלות פסיכולוגית בחומר או בפעילות כלשהם. התמכרות מתאפיינת בהתנהגות כפייתית שנועדה להשיג את הדבר הממכר, אשר ממשיכה גם כאשר היא מובילה להשלכות שליליות ובאה על חשבונם של צרכים חשובים אחרים, פסיכולוגיים וגופניים כאחד.

לכל התמכרות ישנם שלושה מרכיבים בסיסיים: סבילות, המנעות ונסיגה. 'סבילות' זהו מצב בו האדם מתרגל לגורם הממכר, עד שאינו מסתפק במינון הקודם, והוא חש צורך במינונים הולכים וגדלים של הדבר הממכר. 'המנעות' היא מצב בו נעשים ניסיונות חוזרים ונשנים להפסיק את השימוש. ו'נסיגה' פירושה, שכאשר מפסיקים את השימוש - ישנה הרגשה של חסר וריקנות.

מניסיוני, אלה שמשתמשים הרבה במחשב, וגולשים שעות באינטרנט – יש להם את כל שלושת התסמינים האלו, ולכן זה בהחלט נחשב להתמכרות לכל דבר וענין

ב.
לדברי מרן החזון אי"ש זצ"ל שאמר לאחד שהיה רגיל לכסוס ציפורניו בימות החול, שלא ימלט שכתוצאה מהרגלו ימשיך כך גם בשבת (שמעתי מהגר"ש קוק שליט"א שכך בצעירותו היה מפורסם בשם החזו"א, והוא גם ב"דינים והנהגות" לחזו"א עמ' פא ושו"ת משנה הלכות חי"ד סי' רעג)

יתר10
הודעות: 945
הצטרף: ד' יוני 01, 2011 12:07 am

Re: שינוי הרגל - כיצד? - הדרכה

הודעהעל ידי יתר10 » ה' אפריל 11, 2013 8:53 am


גאולה בקרוב
הודעות: 1872
הצטרף: ב' מאי 02, 2011 1:59 am

Re: שינוי הרגל - כיצד? - הדרכה

הודעהעל ידי גאולה בקרוב » ה' אפריל 11, 2013 2:21 pm

"כי בתחבולות תעשה לך מלחמה"- כגון, אם יפרסם ברבים שהפסיק לעשן, אין סיכוי שימשיך בכך [מחמת כבודו ובושתו...]

מדהים ומהמם!
הודעות: 120
הצטרף: ה' דצמבר 27, 2012 12:49 pm

Re: שינוי הרגל - כיצד? - הדרכה

הודעהעל ידי מדהים ומהמם! » ה' אפריל 11, 2013 2:41 pm

אפשר להוסיף על הדברים המחכימים דלעיל.
הנה ישנם בעיות של התמכרויות שהפיתרון שלהם יכול להיות גם, כמו פשוט להתעלם ולשכוח מהבעיה אט אט ואחרי זמן מה (תוך כדי שמתעלמים ונהיים אדישים לנושא באופן כללי) כאשר מתחילים להרגיש יותר שולטים ופחות נשלטים - לקבל החלטה כנה - לעזוב את זה! - את ההרגל הרע.
הדבר הזה יכול להועיל להרגלים של כמו עתונים ושמיעת רדיו למשל.

ומכיוון שאשכול זה מדבר על דרכים לשינוי ושיפור הרגלים, אם כן, האם ישנו מישהו שיודע פיתרון לשנות או להסיר את הלחצים שיש לכולנו בתפילה, היינו שלרוב האנשים יש לחץ לסיים כמה שיותר מהר את התפילה, האם יש דרך להתפלל רגוע בלי לחץ ומהירות?
וכן אותו הדבר בדיוק - כולנו במוצאי שבת נמצאים במין לחץ כזה שרצים כצבי לבית הכנסת לערבית (על אף שזה נראה לכאורה כלא מתאים למעלת השבת) האם יש דרך שנהנה מהשבת עד לרגע האחרון בלי כל לחץ - רגוע, ואז נלך אט אט בכיף לבית הכנסת להתפלל ערבית בשמחה כדבעי? היש דרך להקל את הלחצים הללו? או אפילו להסיר אותם לגמרי ולהיות שלווים בעבודת היוצר ברוך הוא?

למאי_נמ?
הודעות: 782
הצטרף: ב' מרץ 19, 2012 2:28 pm

Re: שינוי הרגל - כיצד? - הדרכה

הודעהעל ידי למאי_נמ? » ה' אפריל 11, 2013 8:29 pm

דומני שהכנה לתפילה והגעה לפני הזמן מקדמות את העניין.

יודל'ה
הודעות: 274
הצטרף: ה' פברואר 23, 2012 4:53 pm

Re: שינוי הרגל - כיצד? - הדרכה

הודעהעל ידי יודל'ה » ו' אפריל 12, 2013 12:51 am

ולמי יש פתרון לקימה מאוחר, הפסדתי המון המון ע"י קימה מאוחר, מה אפשר לעשות על זה? [חוץ מללכת לישון מוקדם שפשוט אינני מצליח].

יאיר
הודעות: 10741
הצטרף: א' מאי 23, 2010 11:54 pm

Re: שינוי הרגל - כיצד? - הדרכה

הודעהעל ידי יאיר » ו' אפריל 12, 2013 2:04 am

מדהים ומהמם! כתב:ומכיוון שאשכול זה מדבר על דרכים לשינוי ושיפור הרגלים, אם כן, האם ישנו מישהו שיודע פיתרון לשנות או להסיר את הלחצים שיש לכולנו בתפילה, היינו שלרוב האנשים יש לחץ לסיים כמה שיותר מהר את התפילה, א.האם יש דרך להתפלל רגוע בלי לחץ ומהירות?
וכן אותו הדבר בדיוק - כולנו במוצאי שבת נמצאים במין לחץ כזה שרצים כצבי לבית הכנסת לערבית (על אף שזה נראה לכאורה כלא מתאים למעלת השבת) ב.האם יש דרך שנהנה מהשבת עד לרגע האחרון בלי כל לחץ - רגוע, ואז נלך אט אט בכיף לבית הכנסת להתפלל ערבית בשמחה כדבעי? היש דרך להקל את הלחצים הללו? או אפילו להסיר אותם לגמרי ולהיות שלווים בעבודת היוצר ברוך הוא?


א.אם לוקח לך להתפלל 7 דקות לדוגמא, קבע לעצמך מראש שאינך מסיים את התפילה פחות מ-12 דקות.

ב.צא 5 דקות או יותר לפני הזמן שאתה רגיל לצאת ותתחייב לעצמך שאינך נכנס לבית הכנסת עד דקה לפני זמן התפילה.

התוקף
הודעות: 23
הצטרף: ד' ינואר 02, 2013 10:21 am

Re: שינוי הרגל - כיצד? - הדרכה

הודעהעל ידי התוקף » ו' אפריל 12, 2013 5:07 am

יודל'ה כתב:ולמי יש פתרון לקימה מאוחר, הפסדתי המון המון ע"י קימה מאוחר, מה אפשר לעשות על זה? [חוץ מללכת לישון מוקדם שפשוט אינני מצליח].

לפעמים הפתרון נמצא בבריאות של האדם כלומר ישנם אנשים שהמאכלים המודרנים ממיטים עליהם עיפות ושינה גדולה, והסיבה לכך כי יש במאכלים הללו חומרים שמתעכלים לאט ובגלל זה האדם נעשה עייף ונרדם יותר וגם מתנמנם במהלך היום, ולכן כדאי שבבוקר האדם לא ימלא את כירסו אלא יאכל מעט להשקיט את רעבונו ותשאר דעתו צלולה.
בנוסף, מילוי הכרס בשלושת הארוחות מדי יום ביומו גם תורמות לעייפות המתמשכת ורצוי בגלל זה לאכול לשובע אך לא להעמיס ולהקפד כמו כן על יציאות בזמן שכל זה מיקל את השינה ועוזר להתעורר ולקום.

וכן מאכלים טובים כמו ירקות ובפרט בשר נותנים הרבה כוח ומפחיתים את הצורך והתלות בשינה.

דבר נוסף: אל תצפה מעצמך על הרוב שאם תלך לשון בשתים שלוש לפנות בוקר שתקום כאדם ערני בשעה שבע שמונה בבוקר! ההיגיון הברי אומר שאתה תקום על פי רוב בתשע עשר בבוקר! זה ההיגיון הנורמלי!!! ולכן אל תאשים את עצמך אם לא יצא לך לשון מוקדם וקמת בגלל זה מאוחר! וצריך גם כן לזכור ששינה זה מוגדר בהלכה כאונס! רק מה, שאת המצווה החשובה והגדולה הפסדנו לצערינו הרב! וה' ירחם עלינו ויושיענו.

אומנם מה שניתן לעשות בשביל לא להפסיד - לחפץ בטובתו האישית, אם הוא נמצא כבר בשעה מאוחרת, הוא פשוט אם יש ביכולתו לישון על כיסאות מיוחדים שיש להם תנוחה של כמעט כמו מיטה, או על כורסה נינוחה. ותאמין לי מנסיוני שלי ושל עוד כמה אנשים: זה יפתור לך את שתי הבעיות העיקריות, א. גם את בעיית השינה שלה אתה זקוק. ב. שקמת בבוקר בזמן כאחד האדם ולהרגיש נפלא!

הסיבה שזה מיקל את הקימה מפני שכשאתה שוכב כרגיל כל גופך משותק למיטה מה שאין כן כאן שאתה לא משותק לגמרי ויש קצת באפשרותך להתניע ולהפעיל את גופך להתעוררות מלאה, ולהתחיל את היום ברגל ימין.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

הודעה חשובה: הקובץ הקודם שהיה כאן ("שינה") נתגלה כקובץ בעייתי! ולכן הסרתי אותו (בליל מוצאי שבת) והחלפתי אותו בחדש! אשמח אם כל אותם אלו שהורידו אותו אליהם למחשב שלהם שימחקו אותו ממחשבם לבל יעשה להם תקלה ויקחו במקומו את החדש המתוקן מכאן שהוא נקי ללא כל בעיות! תודה רבה וזכו למצוות.
קבצים מצורפים
שינה.pdf
צירפתי כאן קובץ פידיאף מהוויקיפדיה בעניין תהליך השינה, להבנת מידת הצורך בשינה - כמה, איך, ומתי, ומקווה שגם זה יועיל לחפץ להתמודד עם בעיית השינה המפריעה לכולנו
(2.99 MiB) הורד 442 פעמים
נערך לאחרונה על ידי התוקף ב ב' אפריל 15, 2013 6:55 am, נערך 6 פעמים בסך הכל.

למאי_נמ?
הודעות: 782
הצטרף: ב' מרץ 19, 2012 2:28 pm

Re: שינוי הרגל - כיצד? - הדרכה

הודעהעל ידי למאי_נמ? » ו' אפריל 12, 2013 5:37 am

ועוד פתרון קל להסיר את הלחץ לסיים את התפילה: לקבוע לימוד משעת סיום התפילה עד שעה פלונית, וזה מתיש כוח היצר, כי מה לו אם האדם יתפלל עוד חמש דקות או ילמד עוד חמש דקות.

התוקף
הודעות: 23
הצטרף: ד' ינואר 02, 2013 10:21 am

Re: שינוי הרגל - כיצד? - הדרכה

הודעהעל ידי התוקף » ו' אפריל 12, 2013 5:48 am

צריך לדעת דבר נוסף, שלא תמיד יש קשר בין לימוד מוסר לקימה! לא תמיד אם תלמד מוסר זה יפתור לך את הבעיה, זה פשוט - בתכלית הפשטות - שזו טעות! לימוד מוסר לא פותר בעיות של חיוניות השינה וכיוצא בזה, מה שכן, מוסר יכול לזרז יותר, אבל בשביל לפתור את הבעיה צריך הרבה שימת לב בגלל מה היא נגרמת, האם זו חולשת הגוף, חוסר אכילה, שינה מרובה, טירדות שונות המעיקות על האדם, נידודי שינה, שינה חלשה (לא עמוקה כמו שצריך) הגורמת להארכת השינה וכדומה.
קבצים מצורפים
שינה, שעון ביולוגי וחינוך.pdf
צירפתי כאן קובץ נוסף בעניין השינה שאקווה שיעזור לחפצים להשתפר ולהרגיש טוב יותר בחייהם בנושא כאוב זה
(62.26 KiB) הורד 836 פעמים

התוקף
הודעות: 23
הצטרף: ד' ינואר 02, 2013 10:21 am

Re: שינוי הרגל - כיצד? - הדרכה

הודעהעל ידי התוקף » ו' אפריל 12, 2013 5:54 am

למאי_נמ? כתב:ועוד פתרון קל להסיר את הלחץ לסיים את התפילה: לקבוע לימוד משעת סיום התפילה עד שעה פלונית, וזה מתיש כוח היצר, כי מה לו אם האדם יתפלל עוד חמש דקות או ילמד עוד חמש דקות.

מה קורה אם הוא בלחץ לדבר מצווה? מה יעשה? את זה לא פתרת, ובטח ככה (היצר) בא לכולנו, רוץ לדבר מצווה פלונית שלא תאבדה ותפספס אותה, רוץ רוץ אל תחכה...

צמא לדעת
הודעות: 298
הצטרף: א' ספטמבר 11, 2011 4:48 pm

Re: שינוי הרגל - כיצד? - הדרכה

הודעהעל ידי צמא לדעת » ו' אפריל 12, 2013 8:03 am

אודות שינה בזמן מאוחר ושינה בלתי עמוקה, להמצוי על המחשב לפעמים (או על הרוב) הבעי' אור המסך, כיון שזה גורם שמוח האדם ירגיש כמו באמצע היום ולא יפריש Melatonin כראוי (זה הורמון מיוחד לשינה שמופרש בביאת השמש). יש ע"ז תוכנות מיוחדות לשינוי אור המסך במשך היום והלילה, וזה עזר לי בהרבה, ובלא"ה זה בריא הרבה יותר לעינים.
http://stereopsis.com/flux/
http://jonls.dk/redshift/

גם הפעלת הראש והשתמשות במוח עד לגבול היכולת או קרוב (לא קריאה על הפורום, כ"א חישוב סברא עמוקה וכדו') משעה / מחצית שעה לפני השינה ועד לשינה, מביאה לשינה מהירה ועמוקה אח"כ. וכבר אמרו חז"ל כל המשביע עצמו מד"ת ולן אין מבשרין אותו בשורות רעות.

ידידך - נעים ההליכות
הודעות: 118
הצטרף: א' ינואר 13, 2013 3:53 pm

Re: שינוי הרגל - כיצד? - הדרכה

הודעהעל ידי ידידך - נעים ההליכות » ב' אפריל 15, 2013 7:01 am

ובעניין להמנע מלתלוש שערות מהזקן מישהו יודע איך מצליחים להפסיק עם זה?

נ.ב. עיקר הבעיא בשעת הלימוד כשלא שמים לב. ובשבת אין כל בעיה.

עשוי לנחת
הודעות: 2759
הצטרף: ב' יוני 20, 2011 11:10 pm

Re: שינוי הרגל - כיצד? - הדרכה

הודעהעל ידי עשוי לנחת » ב' אפריל 15, 2013 1:36 pm

ידידך - נעים ההליכות כתב:ובעניין להמנע מלתלוש שערות מהזקן מישהו יודע איך מצליחים להפסיק עם זה?
נ.ב. עיקר הבעיא בשעת הלימוד כשלא שמים לב. ובשבת אין כל בעיה.

[א. כל הלימוד הוא רק ע"י מחשב, או שכל הבעיה היא בלימוד בעיון ובשבת אין לימוד בעיון?
ב.]
מה הבעיה בכך?
[אולי משום זה - viewtopic.php?f=7&t=8785#p78369]

ידידך - נעים ההליכות
הודעות: 118
הצטרף: א' ינואר 13, 2013 3:53 pm

Re: שינוי הרגל - כיצד? - הדרכה

הודעהעל ידי ידידך - נעים ההליכות » ג' אפריל 16, 2013 9:38 pm

א. לא מוגדר, יכולים להיות הרבה מצבים, כשל קריאת מודעה, שיחת טלפון, שנים מקרא, לימוד בעיון ובפילפול, לימוד בבקיאות וכו' הרבה אפשרויות.
ולגבי שבת, קדושת השבת והבגדי שבת המיוחדים מזכירים לך.
ב. הסיבה לתלישה היא בדרך כלל ההנאה שיש בזה שלולי ההנאה אנשים לא יתלשו!

נ.ב. אני לא מדבר על תלישה מוגברת של כיסוח הזקן (שאת זה אפשר לצמצם ולהחליש מאוד, וכל אחד יכול להחליש ולצמצם את זה עם מעט שימת לב) אלא אני מדבר על תלישה מדי פעם שמגיע באקראי [כמה פעמים בודדות ממש במהלך היום]. שעל זה קשה לשלוט!

יאיר
הודעות: 10741
הצטרף: א' מאי 23, 2010 11:54 pm

Re: שינוי הרגל - כיצד? - הדרכה

הודעהעל ידי יאיר » ג' אפריל 16, 2013 9:54 pm

תנדור (לזמן קצוב, נאמר חודש) שעל כל שערה שאתה תולש אתה נותן שקל או יותר לצדקה ותאמין לי שתוך כמה ימים אתה נגמל...

ידידך - נעים ההליכות
הודעות: 118
הצטרף: א' ינואר 13, 2013 3:53 pm

Re: שינוי הרגל - כיצד? - הדרכה

הודעהעל ידי ידידך - נעים ההליכות » ד' אפריל 17, 2013 2:27 am

יאיר כתב:תנדור (לזמן קצוב, נאמר חודש) שעל כל שערה שאתה תולש אתה נותן שקל או יותר לצדקה ותאמין לי שתוך כמה ימים אתה נגמל...

תודה!
אך גם זה נוסה וללא הועיל!
נ.ב. הקושי 'המיוחד' שכאן, הוא בשליטה על אי שימת לב אקראית.
נערך לאחרונה על ידי ידידך - נעים ההליכות ב ד' אפריל 17, 2013 2:31 am, נערך פעם 1 בסך הכל.

יאיר
הודעות: 10741
הצטרף: א' מאי 23, 2010 11:54 pm

Re: שינוי הרגל - כיצד? - הדרכה

הודעהעל ידי יאיר » ד' אפריל 17, 2013 2:31 am

מוזר שהוצאת הממון לא גרמה לשימת לב...אולי כדאי להעלות את הסכום..

ידידך - נעים ההליכות
הודעות: 118
הצטרף: א' ינואר 13, 2013 3:53 pm

Re: שינוי הרגל - כיצד? - הדרכה

הודעהעל ידי ידידך - נעים ההליכות » ד' אפריל 17, 2013 2:42 am

יאיר כתב:מוזר שהוצאת הממון לא גרמה לשימת לב...אולי כדאי להעלות את הסכום..

תתפלא לשמוע, ישנם הרגלים שכסף לא יכול לשנותם לגמרי.
והסיבה לזה, בגלל שבסוף האדם "מתרגל" גם להיכנס לחובות בגלל זה.

סמל אישי של המשתמש
רחמים
הודעות: 1633
הצטרף: ג' נובמבר 01, 2011 12:28 pm
מיקום: http://yakobov-dev.co.il/
יצירת קשר:

Re: שינוי הרגל - כיצד? - הדרכה

הודעהעל ידי רחמים » ד' אפריל 17, 2013 10:50 pm

יש עצה לצאת מהתמכרות רעה ע''י שיתמכר בהתמכרות טובה,
וע''י שיתעסק בהתמכרות הטובה לא יהיה לו פנאי להתמכרות הרעה.

ולגבי דברים הנעשים בלא שימת לב - גם על זה אפשר לשלוט שהרי כולנו כשהיינו ילדים היינו נופלים מהמיטה אם לא היה לה מעקה וכעת אחר כמה נפילות אנו שמים לב אפילו תוך כדי שינה שלא להסתובב יותר מידאי כדי שלא ליפול.

ידידך - נעים ההליכות
הודעות: 118
הצטרף: א' ינואר 13, 2013 3:53 pm

Re: שינוי הרגל - כיצד? - הדרכה

הודעהעל ידי ידידך - נעים ההליכות » ה' אפריל 18, 2013 4:33 pm

רחמים כתב:יש עצה לצאת מהתמכרות רעה ע''י שיתמכר בהתמכרות טובה,
וע''י שיתעסק בהתמכרות הטובה לא יהיה לו פנאי להתמכרות הרעה.

ולגבי דברים הנעשים בלא שימת לב - גם על זה אפשר לשלוט שהרי כולנו כשהיינו ילדים היינו נופלים מהמיטה אם לא היה לה מעקה וכעת אחר כמה נפילות אנו שמים לב אפילו תוך כדי שינה שלא להסתובב יותר מידאי כדי שלא ליפול.

יפה מאוד!
מחכים

נראה שעל זה אפשר לומר מאויבי תחכמני.

----------------------------------------------------

אמנם: זה נאמר על דרך הכלל, שבאופן כללי שינוי של הרגל רע [כבטלנות למשל, אפשר להתעסק באיזה דבר מחייב למשל, עד שמתמכרים לטובה ואז לא מתבטלים], אבל על דרך הפרט, שזה עבודה אישת ותמידית של האדם נראה שזה לא יכול לפטור לגמרי את ההרגל הרע, כי כל אחד צריך לחפש ולעבוד במה מתאים לו.
רק שהעצות שנותנים כאן החברים היקרים, יכול לעזור ולכוון את המבקש אל חפצו הנירצה בעז"ה.

והנה גם את ההעצה הנפלאה של הרה''ג רחמים ניסיתי אך ללא הועיל (בעיקר הסיבה: אם כי מצאתי תחליף, אך שלא מצאתי תחליף שישמש משקל נגד, ולכן ללא הועיל לבנתיים).
ולכן אבקש ממי שעולה לו רעיון שיכתב אותו כאן בשביל לעזור, לי ולעוד המון המון אנשים אחרים. ויתברך ממקור הברכות אכי"ר.

ולגבי השליטה בלא מודע "שהרי כולנו כשהיינו ילדים היינו נופלים מהמיטה אם לא היה לה מעקה וכעת אחר כמה נפילות אנו שמים לב אפילו תוך כדי שינה". שם הסיבה היא בגלל שכשאתה נופל אתה מקבל מכה חזקה וכואבת מאוד ואז זה נכנס לך לדם, ומה פלא? זה פשוט שאתה תשים לב, הנה תוך כדי שאני כותב כעת נזכרתי בסיפור הידוע על הדובים שהיו רוקדים לקול החליל המתחלל היפה, ורבים התפלאו איך זה וכיצד? ובסוף התברר לכולם שהיו מאלפים את הדובים ומולכים אותם על גחלים ואיך שהיו הולכים על הגחלים היו קופצים מיסורים ואז ממש באותו הרגע היו מתחילים לנגן בחללים לדובים, וכך היו חוזרים על זה פעמים רבות, עד אשר הגיעו למצב שרק שהיו מנגנים לדובים בחלילים הם היו קופצים אפילו ללא גחלים, בגלל שהיה נדמה להם שהם נכווים כעת מהגחלים! כלומר התקשר להם בראש אט אט שהניגון עושה כאבים, ולכן כל פעם שהם שומעים ניגון הם קופצים חזרה באותו התחושה הקודמת.

והנה הדבר הזה נכון גם לגבי הנפילות מהמיטה, שמיד שזזים לכיוון הנפילה כבר נרתעים והולכים חזרה אחורה.

ואם זה היה ככה בכל דבר היינו נגמלים מכל הרגל רע.

יאיר
הודעות: 10741
הצטרף: א' מאי 23, 2010 11:54 pm

Re: שינוי הרגל - כיצד? - הדרכה

הודעהעל ידי יאיר » ה' אפריל 18, 2013 11:01 pm

אם זה כ"כ חשוב לך נסה להיעזר בשיטה של ערן כץ...
(אם תרצה פרטים..בפרטי).

התוקף
הודעות: 23
הצטרף: ד' ינואר 02, 2013 10:21 am

Re: שינוי הרגל - כיצד? - הדרכה

הודעהעל ידי התוקף » ד' אוגוסט 21, 2013 11:40 pm

בעניין השנה

ישנם אחרי שבוע עמוס שנרדמים בשולחן שבת באמצע או בסוף הסעודה והיו מעוניינים לשבת הלאה בחיק המשפחה או ללכת ללמוד קצת או להשלים שתים מקרא וכו',
לצורך כך ישנה עצה טובה שראיתי שהועילה לכמה אנשים שאמרתי להם, שהיא לשתות קפה (שחור) כבר בתוך הסעודה.
הסיבה לשתות כבר בתוך הסעודה, מפני שאז עדיין השינה עדיין עוד לא התלבשה עליהם, מה שאין כן אם כבר התלבשה עליהם שאז כבר יקשה עליהם ללכת להכין קפה, או שלפעמים כבר במצב שהאדם נרדם הקפה בקושי עוזר.


חזור אל “בית המדרש”



מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 116 אורחים