שמואל דוד כתב:יישר כח. אני מבין אידיש אבל קשה לי לקרות אידיש. האם יש למישהו מראה מקום בעברית או באנגלית?
למעשה אחרי שחקרתי הדבר היטב ולעומק הן ע''י רבנים והן משגיחים מוועדי הכשרות השונים שהם מומחים בתחום, כך הם פני הדברים בקיצור נמרץ.
המציאות של לפני שנתיים לא היה כל כך טוב, והיה ספק גדול אם ניתן לברך עליו בורא פרי הגפן, כהיופ המציאות הרבה יותר טוב, אך פשוט שאינו מהודר לקידוש ולד' כוסות.
דוגמא אחת הוא שבעבר היה כתוב עליו שיש 60 אחוז מיץ, ובהדרגה זה נשתנה, קודם שינוי את זה ל65 אחוז וכהיום זה עומד על 70 אחוז מיץ.
גם זמן ביצור הענבים נשתנה, בעבר היה מורידים הענבים כשהגיעו לשיעור 11-12 brix שזה שיעור מסוים לבשלות הענבים (סוכר וכו') בשונה משאר מיץ ענבים שהענבים עומדים על שיעור בשילות של 15 brix, ולכן הרבה טענו שזה שאלה של בוסר שברכתו האדמה ומיץ שלה שהכל. אך כהיום מורידים הענבים בשיעור 13 brix שזה כבר קרוב יותר לשיעור בשלות שמשתמשים כרגיל והענבים הם כבר מתוקים לחיך.