האם עדיף לקנות לחם חתוך שלא נגעה בו יד אדם ולא לחם שלם שכנראה נגע בו אדם שאולי לא נטל ידיו בבוקר וידיו טמאות עדיין??
ראיתי בבית מרן ראש הישיבה שליט"א לחם שלם האם יש עדיפות ללחם כזה מסיבות שונות? (אולי יש לו מעלת 'שלם' אך לא נראה כן מכמה סיבות)
אש משמים כתב:האם עדיף לקנות לחם חתוך שלא נגעה בו יד אדם ולא לחם שלם שכנראה נגע בו אדם שאולי לא נטל ידיו בבוקר וידיו טמאות עדיין??
ראיתי בבית מרן ראש הישיבה שליט"א לחם שלם האם יש עדיפות ללחם כזה מסיבות שונות? (אולי יש לו מעלת 'שלם' אך לא נראה כן מכמה סיבות)
אש משמים כתב:כמדומה שלחם פרוס נעשה ונארז ע"י מכונה ללא מגע יד אדם.
איך אופים לחם
מאת: יערה פרג, מהנדסת מזון, מאפיית דגנית עין-בר
חומרי הגלם
מרכיבי הלחם הם לרוב קמח חיטה, מים, שמרים, שומן, מלח, ומשפרי אפיה. הקמח הוא המרכיב הבסיסי והעיקרי והרכבו משפיע רבות על הלחם המתקבל. תהליך ייצור הלחם במפעל הוא אוטומטי בעיקרו וללא עבודת יד.
11 - Copy
חומרי הגלם מוכנסים למערבל גדול, ומעורבבים במהירות גבוהה, עד לקבלת בצק גמיש וחזק. לאחר הוצאת הבצק מהמערבל הוא עובר למסלולים נעים, ומכאן ואילך התהליך הוא אוטומטי ורציף.
12שקילה
הבצק נוסע מהמערבל ומגיע אל מכונת השקילה, המחלקת את מנת הבצק לחתיכות קטנות, במשקל הרצוי לקבלת הכיכר. לאחר מכן עוברות החתיכות במְּכַדֶרֶת, מכונה המגלגלת והופכת אותן לכדורים.
13
מנוחה
הכדורים עוברים לסלסלות הממשיכות במסלול, ומשם עוברים למסלול הנוסע לעבר המכונה המעצבת.
14יצירת צורת הכיכר
הכדורים מגולגלים במכונה המעצבת (molder), ומקבלים צורת כיכר. הם נופלים לתוך תבניות, וממשיכים על מסלול נע אל חדר התפיחה (גָרַא).
15תפיחה
בחדר התפיחה הטמפרטורה והלחות קבועים ומבוקרים. הכיכרות ממשיכים במסע על מסלולים נעים גדולים בתוך החדר עד שתופחים לנפח הרצוי.
16אפיה
הכיכרות יוצאים מחדר התפיחה וממשיכים על המסלול לתוך התנור.
17קירור
לאחר האפייה,הכיכרות ממשיכים במסע על מסלולים מסתובבים גדולים, עד שמגיעים לטמפרטורה המתאימה לאריזה.
18פריסה ואריזה
הכיכרות נפרסים ונארזים במכונות אוטומטיות, ללא מגע יד אדם. לאחר מכן מסודרים הכיכרות בארגזים ומוכנים למשלוח.
19משלוח
הלחם הארוז מופץ לחנויות בדרכו לשולחן, לעוד ארוחה טעימה.
מרכיבי הלחם הם לרוב קמח חיטה, מים, שמרים, שומן, מלח, ומשפרי אפיה. הקמח הוא המרכיב הבסיסי והעיקרי והרכבו משפיע רבות על הלחם המתקבל. תהליך ייצור הלחם במפעל הוא אוטומטי בעיקרו וללא עבודת יד.
11 - Copy
חומרי הגלם מוכנסים למערבל גדול, ומעורבבים במהירות גבוהה, עד לקבלת בצק גמיש וחזק. לאחר הוצאת הבצק מהמערבל הוא עובר למסלולים נעים, ומכאן ואילך התהליך הוא אוטומטי ורציף.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 129 אורחים