מפרשי האוצר
חיפוש גוגל בפורום:

איזה לחם עדיף??

דברי תורה, עיוני שמעתתא, חידושי אגדה וכל פטפוטיא דאורייתא טבין
אש משמים
הודעות: 2464
הצטרף: ב' אפריל 24, 2017 7:14 pm

איזה לחם עדיף??

הודעהעל ידי אש משמים » ו' אוקטובר 20, 2017 1:29 pm

האם עדיף לקנות לחם חתוך שלא נגעה בו יד אדם ולא לחם שלם שכנראה נגע בו אדם שאולי לא נטל ידיו בבוקר וידיו טמאות עדיין??
ראיתי בבית מרן ראש הישיבה שליט"א לחם שלם האם יש עדיפות ללחם כזה מסיבות שונות? (אולי יש לו מעלת 'שלם' אך לא נראה כן מכמה סיבות)

ונתנו ידידים
הודעות: 1144
הצטרף: ה' יולי 14, 2016 9:27 am

Re: איזה לחם עדיף??

הודעהעל ידי ונתנו ידידים » ו' אוקטובר 20, 2017 1:34 pm

אש משמים כתב:האם עדיף לקנות לחם חתוך שלא נגעה בו יד אדם ולא לחם שלם שכנראה נגע בו אדם שאולי לא נטל ידיו בבוקר וידיו טמאות עדיין??
ראיתי בבית מרן ראש הישיבה שליט"א לחם שלם האם יש עדיפות ללחם כזה מסיבות שונות? (אולי יש לו מעלת 'שלם' אך לא נראה כן מכמה סיבות)

כל הלחם נגע בו יד אדם במאפי'ה, ולמה אין בלחם שלם מעלת שלם?

אש משמים
הודעות: 2464
הצטרף: ב' אפריל 24, 2017 7:14 pm

Re: איזה לחם עדיף??

הודעהעל ידי אש משמים » ו' אוקטובר 20, 2017 1:44 pm

כמדומה שלחם פרוס נעשה ונארז ע"י מכונה ללא מגע יד אדם.

א. לא נראה שיש חיוב לקנות לחם שלם כדי להרויח אח"כ את מעלתו כשלם, אלא רק כשיש לפניו גם שלם כשבא לאכול אז יש דין קדימה.
ב. כשמעשר את הלחם כבר אינו שלם.
ג. יש שאומרים שיש מעלת שלם גם בלחם פרוס כשכולו ארוז בתוך ניילון.

עזריאל ברגר
הודעות: 12991
הצטרף: ג' אוקטובר 14, 2014 3:49 pm
מיקום: בת עין יע"א

Re: איזה לחם עדיף??

הודעהעל ידי עזריאל ברגר » ו' אוקטובר 20, 2017 2:32 pm

אש משמים כתב:כמדומה שלחם פרוס נעשה ונארז ע"י מכונה ללא מגע יד אדם.

לפני כעשרים שנה ביקרתי באנג'ל בירושלים, והתבוננתי על כל המסלול של אפיית חלות וכדו', וראיתי מגע יד אדם בג' מקומות:
א. בהוצאת הבצק מהמיקסר בו הוא נילוש, שהבצק היה צריך ל"דחיפה" מסוימת.
ב. בקליעת החלות.
ג. לפני החיתוך במכונה עומד אדם ומיישר את הלחם כדי שייכנס טוב למכונת החיתוך.

ושמא היום עושים הכל עטויי כפפות...

אש משמים
הודעות: 2464
הצטרף: ב' אפריל 24, 2017 7:14 pm

Re: איזה לחם עדיף??

הודעהעל ידי אש משמים » ו' אוקטובר 20, 2017 3:09 pm

יש מי שיוכל להביא את הדברים מתוך הקישור המצורף? (לי הוא חסום)
http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?topic_id=841775

איך אופים לחם
מאת: יערה פרג, מהנדסת מזון, מאפיית דגנית עין-בר

‫חומרי הגלם‬

‫מרכיבי הלחם הם לרוב קמח חיטה, מים, שמרים, שומן, מלח, ומשפרי אפיה. הקמח הוא המרכיב הבסיסי והעיקרי והרכבו משפיע רבות על הלחם המתקבל. תהליך ייצור הלחם במפעל הוא אוטומטי בעיקרו וללא עבודת יד‬.

11 - Copy

‫חומרי הגלם מוכנסים למערבל גדול, ומעורבבים במהירות גבוהה, עד לקבלת בצק גמיש וחזק. לאחר הוצאת הבצק מהמערבל הוא עובר למסלולים נעים, ומכאן ואילך התהליך הוא אוטומטי ורציף.‬

12שקילה

‬‫הבצק נוסע מהמערבל ומגיע אל מכונת השקילה, המחלקת את מנת הבצק לחתיכות קטנות, במשקל הרצוי לקבלת הכיכר. לאחר מכן עוברות החתיכות במְּכַדֶרֶת, מכונה המגלגלת והופכת אותן לכדורים.‬

13

מנוחה‬

‫הכדורים עוברים לסלסלות הממשיכות במסלול, ומשם עוברים למסלול הנוסע לעבר המכונה המעצבת.‬

14יצירת צורת הכיכר

‬‫הכדורים מגולגלים במכונה המעצבת (‪molder‬), ומקבלים צורת כיכר. הם נופלים לתוך תבניות, וממשיכים על מסלול נע אל חדר התפיחה (גָרַא)‬.

15תפיחה‬

בחדר התפיחה הטמפרטורה והלחות קבועים ומבוקרים. הכיכרות ממשיכים במסע על מסלולים נעים גדולים בתוך החדר עד שתופחים לנפח הרצוי.‬

16אפיה‬

‫הכיכרות יוצאים מחדר התפיחה וממשיכים על המסלול לתוך התנור.‬

17קירור

‬‫לאחר האפייה,הכיכרות ממשיכים במסע על מסלולים מסתובבים גדולים, עד שמגיעים לטמפרטורה המתאימה לאריזה.‬

18פריסה ואריזה‬

הכיכרות נפרסים ונארזים במכונות אוטומטיות, ללא מגע יד אדם. לאחר מכן מסודרים הכיכרות בארגזים ומוכנים למשלוח.‬

19משלוח‬

‫הלחם הארוז מופץ לחנויות בדרכו לשולחן, לעוד ארוחה טעימה.‬

יאיר
הודעות: 10741
הצטרף: א' מאי 23, 2010 11:54 pm

Re: איזה לחם עדיף??

הודעהעל ידי יאיר » ו' אוקטובר 20, 2017 3:13 pm

מרכיבי הלחם הם לרוב קמח חיטה, מים, שמרים, שומן, מלח, ומשפרי אפיה. הקמח הוא המרכיב הבסיסי והעיקרי והרכבו משפיע רבות על הלחם המתקבל. תהליך ייצור הלחם במפעל הוא אוטומטי בעיקרו וללא עבודת יד‬.

11 - Copy

‫חומרי הגלם מוכנסים למערבל גדול, ומעורבבים במהירות גבוהה, עד לקבלת בצק גמיש וחזק. לאחר הוצאת הבצק מהמערבל הוא עובר למסלולים נעים, ומכאן ואילך התהליך הוא אוטומטי ורציף.‬‬


חזור אל “בית המדרש”



מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 129 אורחים