פרנקל תאומים כתב:.אני חושב שר"ב וייסבקר לא למד ב"היישוב", כ"א בכפר הרואה.
נוטר הכרמים כתב:יש להעיר, כי לא כל מי שלמד ב'ישוב' נחשב ל'תלמידו', לפחות לפי הכרתם הם. ואכמ"ל.
אום אני חומה כתב:איני רואה כאן קושיה. הוא הכיר את יכולות החינוך שלו וצפה כיצד יראה הבחור אחרי חמש שנות משטר אינטנסיבי, בהתחשב בנתוני הפתיחה כמובן.
אגב, האגדה מספרת שהתבטא אודות יגאל עמיר (ג"כ בוגר, כידוע) 'הבחור הזה יהיה רוצח'.
אוצר החכמה כתב:מ"ט? כי אם היה זורק אותו מהישיבה היה מתפתח בכיוון אחר?
אוצר החכמה כתב:וזה מה שאני שואל. מה האמרתי לכם כאן. הרי לא סביר, כפי שאמרת גם אתה, שהיה לזה איזה השפעה על התוצאה עליה דיבר.
אום אני חומה כתב:לא שמעתי מעולם שמישהו התערב לר' יידל בנושאים חינוכיים,
זה גם זר ומוזר לאופיו של האיש והמוסד.
פרנקל תאומים כתב:הרב לייטנר,
כוונתו של אום אני חומה לומר שכשר' יידל רצה להעיף תלמיד מהישיבה, הוא עשה זאת, וציפצף על משרד החינוך והפקחים מבלי להניד עפעף...
ולכן הסיפור מעיקרו צ"ע.
פרנקל תאומים כתב:לאיש ספר, ר' יידל ביקש טרם פטירתו שלא יפרסמו על מועד הלוויתו ע"י מודעות אבל, שלא יעשו הספדים ושלא יוציאו ספרי זיכרון וכל כיו"ב...
למי שהכירו זה היה האיש. זה לא היה אצלו ענין של ענווה בכלל, כ"א סוג של בוז וציניות כלפי טראסק או טררם שיעשו סביבו...
אום אני חומה כתב:ומדאיירינן בר' שמואל, כדאי לציין את הרגיל על לשונו, וזה מתקשר למה שכתבתי לעיל: 'אנחנו הבייקער'ס'. רצונו לומר, יהודי מגיע למכולת בבוקר, פוגש את נהג המשאית של אנג'ל ומודה לו מקרב לב שהביא היום את הלחם, פוגש את מסדר המדפים ומודה לו ששם את הלחם על המדף בצורה נאותה, פוגש את בעל המכולת מאחורי הקופה ומודה לו שמכר לו את הלחם, ר' ייד, למי שכחת להודות?? לפועל השחור שעמד באישון לילה ואפה לך את הלחם שקנית זה עתה. אתה לא תכיר אותו לעולם ולא תודה לו. כשאתה קונה את הלחם הוא כבר בדרך לישון. 'אנחנו הבייקער'ס'. כולם יודעים שפלוני למד בישיבה פלונית אצל ראש ישיבה פלוני, אף אחד לא זוכר מי לקח את חומר הגלם, מי עיצב את כלי הקיבול, מי הקנה השקפות תורניות בסיסיות ודרכי לימוד והבנה. ולענ"ד זה לא נוגע רק לר"מים ביישוב אלא לכל ישיבה קטנה סטנדרטית. הלא כן?!
פרנקל תאומים כתב:והנה ההודעה שניסיתי לשלוח אתמול ולא הצלחתי:
כמה התיחסויות לדבריכם:
הגר"צ וובר חבר בד"צ שארית ישראל ורב דנווה יעקב ...
אמנם אעפ"כ, ביודעי ובמכירי קאמינא שרוב הבוגרים ככולם מוקירים ומכירים טובה לרה"י ז"ל.
ובאמת , יש להדגיש שאת המבנה הזה של ישיבה+ לימודי חול יצר מייסד המקום הרב עמיאל ז"ל שהיה כידוע מרבני המזרחי, ורה"י ר' יידל קיבל כך את הישיבה לידיו, והחליט למנף זאת להוציא יקר מזולל,וכאמור לעיל "כביש לישיבה".
אגב, בעבר קראתי ראיון עם איזה איש אקדמיה נחשב, חובש כיפה סרוגה, מבוגרי הישיבה, ששפך אש וגופרית על רה"י בטענה שהשפיל אותו בבחרותו וכו'
שמעתי שגם ישראל סגל הידוע (שלמד בישיבה, נשרף באמצע ועבר לפונוביז) שפך בספרו ממררתו גם על רה"י...
אכן, גם אני הק', ואני מקווה שמותר לי עפ"י הלכה לומר זאת, לעיתים התרשמתי שה"זרוק מרה" היה מוגזם מדי והיה עשוי לגרום לנזקים בלתי הפיכים. אבל עוד לא עברו 40 שנה מאז שסיימתי את לימודיי שם, ו"לא קאים איניש וכו'", אז אולי עוד אחזור בי גם מזה..
תודה רבה לכל המשתתפים, אנא כיתבו עוד ועוד! ומה עם תמונות?
פרנקל תאומים כתב:או בלשונו: "אף אחד לא ביקש ממך ילד להגיע דווקא לכאן, ישנם עוד הרבה מוסדות לימוד אחרים ", לאמור :אם לא נח לך אז לך לך...
אום אני חומה כתב:פרנקל תאומים כתב:הרב זיכרמן ואחיו למדו בישי' הסדר שעלבים, היכן למדו לפנ"כ? מסתבר שלא ביישוב.
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 116 אורחים