מפרשי האוצר
חיפוש גוגל בפורום:

הכשרת המטבח לפסח - איך ?

הלכות חג בחג, חקרי מנהג, מאמרים לעיון והורדה
סענדער
הודעות: 346
הצטרף: א' יולי 04, 2010 9:23 am

הכשרת המטבח לפסח - איך ?

הודעהעל ידי סענדער » ד' מרץ 29, 2017 12:30 am

בפוסקי זמנינו מובא להכשיר את השיש במטבח ע''ל עירוי מכלי ראשון - קומקום חשמלי מבעבע - ולהניח אבן רותחת/מלובנת על השיש כדי שהמים לא יצטננו.
אם תוכלו לעזור לי בביצוע בפועל;

    1. כשאני שופך את המים מהקומקום על השיש האם צריך שהמים ישפכו מיד על כל אינצ' ואינצ' בשיש , ז''א שעלי להרתיח עשרות קומקומים. או שמספיק לפזר קומקום אחד על כל השיש ?
    2. איך שופכים על המעקה/מסגרת של השיש ?
    3. מדוע ההגעלה לא נפסלת משום שאני חס על הארונות למטה שלא יתקלקלו מהמים ?
    4. איך עושים אבן מלובנת, האם זה בטיחותי ?
    5. גם את החיפוי שמעל השיש, קרמיקה או חרסינות, כתבו להכשיר עם עירוי כנ''ל, האם מספיק להזות עם הקומקום על הקיר, או להצמיד הקומקום למעלה ולשפוך ?
    6. ברזים, כתבו, לפתוח עם מים חמים, ולערות עם קומקום מבחוץ, איך לערות על חלק הברז מלמטה ? (אני מחליף ברזים בפסח, אך לא את השיש).
    7. אם מכסים את השיש למה צריך להגעילו ?

נשר
הודעות: 1071
הצטרף: ב' אפריל 06, 2015 1:05 pm

Re: הכשרת המטבח לפסח - איך ?

הודעהעל ידי נשר » ד' מרץ 29, 2017 12:43 am

אם מכסים את השיש טוב באופן שאין חשש שתהיה רטיבות בין הכיסוי לשיש, ההגעלה היא חומרא בלבד.

לגבי הקומקום עם העירוי, אם יש לך בבית מיחם חשמלי הכי טוב זה להעמיד אותו על השיש ולהסיע אותו על גבי השיש כולו, וכך יש לך עירוי מכלי ראשון שעומד על גבי האש.

מקובל לומר שעירוי מקומקום כאשר הוא רותח ומחובר לחשמל (והנורה דולקת - כלומר הוא פועל כל הזמן ומחמם את המים וזה ע"י שפותחים אותו) שוה בדרגתו לאבן מלובנת.

סענדער
הודעות: 346
הצטרף: א' יולי 04, 2010 9:23 am

Re: הכשרת המטבח לפסח - איך ?

הודעהעל ידי סענדער » ד' מרץ 29, 2017 1:06 pm

נשר כתב:אם מכסים את השיש טוב באופן שאין חשש שתהיה רטיבות בין הכיסוי לשיש, ההגעלה היא חומרא בלבד.

נו, ואיזה כיסוי אתה שם שאין רטיבות תחתיו ?

אם בכ''ז יש רטיבות אך אני לא מניח על הכיסוי ממש סיר רותח אלא ע''ג צלחת או מעמד מתאים ?

גם כל השנה אני לא מניח כלי ראשון רותח ממש על השיש, אלא ע''ג הנ''ל, וגם אם לפעמים נשפך מכלי ראשון, אין זה 'רוב תשמישו בחמין' , מדוע א''כ צריך הגעלה ?

דרומי
הודעות: 9112
הצטרף: ב' פברואר 20, 2017 11:26 am

Re: הכשרת המטבח לפסח - איך ?

הודעהעל ידי דרומי » ד' מרץ 29, 2017 2:20 pm

אם אתה סנעדער כנראה אתה אשכנזי ואשכנזים חוששים גם למיעוט תשמישו.

עיקר החשש בשיש הוא מפני מאכל חמץ יבש שהונח בעצמו על גבי השיש, כגון פיצה חמה.

אם תכסה בשני כיסויים רציניים - כגון נייר פח - לכאורה זה בסדר, אבל אם אתה מכסה רק בכיסוי אחד עדיין יש לחשוש שמא יקרע או שמא ישפך שם מרק רותח שיחדור דרך הכיסוי ויחבר את השיש עם הכלים של פסח.


חזור אל “פסח”



מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 12 אורחים