שמואל שלומוביץ כתב:.
במה שונה לדעתך עליית תלמידי הגר"א ארצה מהעליות שקדמו לה?
מהעליות של החסידים הספרדים ההונגרים ועוד.
מה היה הנקודה שייחדה אותם?
משולש כתב:שמואל שלומוביץ כתב:הצדק אתך,משולש כתב:הם ידעו גם ידעו שכל מי שנוסע מסתכן בחייו, עצם הנסיעה בלב ים במשך יותר מחצי שנה וכן השהייה בארץ ישראל היתה סכנה מוחשית, שהיו בה תחלואים ומגפות, במגיפה בצפת שנים ספורות אחרי בואם, נפטרו 80 אחוז מהפרושים, ובכ"ז המשיכו לחזק ידי הנוסעים ולתמוך בכל מי שבה לישב בה במסירות נפש. היו הרבה שעלו ונתנו קודם גט לנשיהם כי לא ידעו אם יחזרו והשאירו שם אישה וילדים. פתאום בערה בהם מצוות יישוב ארץ ישראל, עד כדי שמוכנים לסכן עצמם ואחרים? גם ראשי רוזני וילנא שכולם היו מבני משפחתו של הגר"א פעלו בחשאיות וסיכנו עצמם מהשלטון.
תסתכל בעיניים ישרות בהקדמת פאת השולחן המכתב מתלמידי הגר"א משנת תק"ע ותגיד לי האם הם נסעו רק כדי לקיים מצוות יישוב ארץ ישראל, או שבאו לקיים דרישת ציון כי שכחת ארץ ישראל מאריכה את הגלות וכו' וכו'. ולכן הם יסדו שם מושב קבוע בארץ ישראל. וכן תסתכל בהקדמת עמוד הימיני לרבה של מינסק משנת תקע"א (יש באוצר) ותסתכל למה ביקש כ"כ לנסוע לארץ ישראל ולהצטרף לחבריו במסירות נפש, ולכן מחבר את הספר כדי שיהיו לו הוצאות הדרך, הוא כותב על חבריו שנסעו "וישימו נפשם בכפם" , כל המכתב מדבר רק על דרישת ואהבת ציון וכו' שזה התיקון לגלות והחורבן.
תלמידי הגר"א שעסקו במפורש בפעולות להביא את הגאולה לא פעלו על דעת עצמם.
בוודאי שכל מצווה עושים עם כל הלב,
ועם כל המשמעות והכוונה שיש מאחרי הדברים,
להכיר בשגב קדושת מעלת ישוב הארץ,
"ציון היא דורש אין לה, מכלל דבעי דרישה",
ובוודאי כשבאו לארץ ידעו,
שכאן הוא מקום השכינה ולכאן עיני כל ישראל בכל שנות גלותם,
כאן חלק ה' ונחלתו, וכל מי שדר בארץ כמי שיש לו אלוה,
והרי הוא כנוכח פני ה' אלוקי הארץ,
ואין התיקון שלם עד שיהיו ישראל בארצם ונחלתם,
ומעלת קדושת הארץ מסייעת להשגת ה' וידיעת תורתו,
וקיום המצוות עיקרם בארץ, ובוודאי במצוות התלויות בה.
ובוודאי עוד יתכן להאריך כהנה וכהנה בשבח הארץ וחובת ומעלת ישיבתה.
ואין ספק שבאו לדרוש לציון בחיבה ואהבה,
אבל מה לכל זה ולנסיונות גאוליים שאינם בתחום המצוות וענינם?
ומה לכל זה ולמשנת קול התור?
יש לך קושיא על תלמידי הגר"א למה עסקו בעשרת השבטים ובקיבוץ גלויות ובבנין ירושלים וחידוש הסמיכה וביישוב הארץ? תיק"ו.
איש-אחד כתב:מצאתי עתה במפקד מונטיפיורי תרל"ה שם נזכרת:
בתיה אלמנת ר' משה מחאסלוויץ', שנולדה בפינסק, בת 57, 48 שנה באר"י, ועלתה לאר"י בתקצ"ב.
http://www.montefiorecensuses.org/scans/11980015.pdf
מה שמתאים בהחלט להיותה בתו של ר' שמואל ב"ר שלום פינס מפינסק שעלה אז, כפי שטוען מורגנשטרן, ולא מתאים להיותה בת בתו של ר' סעדיה (למרות שע"פ מפקד זה מובן שלא יזכירה ר"ס כיון שנולדה רק בתקע"ח - 5 שנים לאחר פטירתו).
יושב הארץ כתב:האתיופים?...
יושב הארץ כתב:כאן כתוב שלאשתו של ר משה חשין קראו בתיה באשע לבית קלנדר.
https://www.geni.com/people/%D7%A8%D7%9 ... 7200012999
איש-אחד כתב:לא ענית כלום על טענותיי, רק שוב תגובה מזלזלת.
אם כדברי מורגנשטרן שר׳ שמואל מפינסק לא היה חתנו של ר"ס, וכיון שר"מ חעשעס היה חתנו של ר"ש, אז איך אשתו של ר"מ היתה בתו של ר"ס?
ר"ס מזכיר באגרתו (כשנה וחצי לפני פטירתו) את בנו הנשוי, בנותיו (האלמנות), נכדותיו ונכדו בשמותיהם - אין לא בת חעשע ולא נכדה באשע/בתיה! מה עם זה?
אני לא מתרגש מזה שחלק ממשפחת חשין בטוחה שהם צאצאי ר"ס
אם הרסתי לך את המסורת המשפחתית, אני מתנצל אבל זה לא אני, אלו העובדות שהרסו. מתגברים על זה, מנסיון אישי.
יושב הארץ כתב:במכתב ר' מנחם מקמניץ כותב על אירוע שהיה בשנת תקצ"ד עם ר' משה חשעס עם חותנו ר' שמואל מפינסק. ראיתי שאיש אחד הזכיר זאת לעיל ורצה לטעון שזה השד"ר ר' שמואל פינס שעלה בתקצ"ב. משפחת חשין כותבים שקראו לו קלנדר - אלנר. לרבי משה חשין גם היה בן שמואל שלום, כנראה על שם חמיו הנ"ל.
במפקד תרל"ה מופיע גם בתיה אשת מרדכי פינס.
והנה הוכחה מפורשת שזה לא ר' שמואל פינס.
במפקד תרט"ו כתוב שבנו של ר' משה חשין הנ"ל ר' יצחק חשין נולד לפני 26 שנה היינו תקפ"ט בצפת , כבר אז היו לו 4 ילדים הגדולה כבר בת 8, (שם מופיע גם ביתו הגדולה אסתר-חסיה בת 8) במפקד תר"ט כתוב שהוא בן 24 ונולד בצפת (ושם כבר מופיע שני ילדים, הראשונה אסתר חסיה, זאת אומרת שבמפקד 6 שנים אח"כ ברור שביתו הגדולה היתה כבר בת 8 וזה ברור לא טעות) וא"כ נולד כבר בתקפ"ה... כמו כן במפקד תקצ"ט מופיע שר' יצחק בן משה הנ"ל בן י"ד שנה היינו שנולד כבר בתקפ"ה , וא"כ מוכרח שאימו בתיה עלתה ארצה לפני תקצ"ב, כנראה המפקד של תרל"ה בהיות בתיה אלמנה לא מדוייק בעליל, גם הגיל שם מאוד משונה שהיתה רק בת 57, בנה ר' יצחק בתרט"ו היה לפחות בן 26 וא"כ בתרל"ה היה כבר בן 46 או 50 ולא יתכן שילדה אותו כשהיא בת 7 או 11...
ועתה מצאתי שגם במפקד תרל"ה הנ"ל שציטט איש אחד, מופיע שר' יצחק נולד בתקפ"ז בצפת, וא"כ ברור כשמש שאימו עלתה ארצה קודם, ור' שמואל הנ"ל הוא לא ר' שמואל פינס שעלה בתקצ"ב.
זה שר' סעדיה לא מזכיר אותה בתקע"ב יתכן שנולדה ממש סמוך לעלותו בתקס"ט ולא ידע שמה. או שהזכיר רק צאצאי בנו ובנותיו האלמנות וכדלהלן:
ציטוט מאיש אחד:איש-אחד כתב:לא ענית כלום על טענותיי, רק שוב תגובה מזלזלת.
אם כדברי מורגנשטרן שר׳ שמואל מפינסק לא היה חתנו של ר"ס, וכיון שר"מ חעשעס היה חתנו של ר"ש, אז איך אשתו של ר"מ היתה בתו של ר"ס?
ר"ס מזכיר באגרתו (כשנה וחצי לפני פטירתו) את בנו הנשוי, בנותיו (האלמנות), נכדותיו ונכדו בשמותיהם - אין לא בת חעשע ולא נכדה באשע/בתיה! מה עם זה?
אני לא מתרגש מזה שחלק ממשפחת חשין בטוחה שהם צאצאי ר"ס
אם הרסתי לך את המסורת המשפחתית, אני מתנצל אבל זה לא אני, אלו העובדות שהרסו. מתגברים על זה, מנסיון אישי.
ר"ס מזכיר באגרתו (כשנה וחצי לפני פטירתו) את בנו הנשוי, בנותיו (האלמנות), נכדותיו ונכדו (היה לו רק נכד אחד?) בשמותיהם - (וקובע-) אין לא בת חעשע ולא נכדה באשע/בתיה!
מורגנשטרן קובע בספרו השיבה לי-ם עמ' 414: ר' שמואל פינס היה חתנו של ר' משה מחסלוביץ ולא חותנו, ילדיו נספו ברעש בצפת.
וממילא נקבע כי משפחת חשין ומשפחת ריבלין סיפרו הבלים...
ר' ישעיה חשין היה בנו של ר' יצחק הנ"ל ונולד בתרכ"ז ומופיע במפקד תרל"ה. אביו שנולד כבר בתקפ"ה כבר הכיר את תלמידי הגר"א שעלו לכאן, וכשהוא מעיד על עליית הגר"א מאבותיו הוא לא נזקק לא לסיפורי רש"ז ריבלין ולא לר' יצחק צבי ריבלין...
משולש כתב:כאן מספר "אבן ספיר" מר' יעקב ספיר
משולש כתב:
"הנני להביא מה שמצאתי בספרו של הגאון רבי צבי הירש פרבר (מרבני לונדון הותיקים) "שיח צבי" על סדר התפלה מכל השנה (עמ' קל"ז) שכתב בענין זה וז"ל: הנה זה לי זה כעשרים שנה אשר כתב אלי ידידי הרה"ג המקובל ר' שמעון צבי הורביץ זצ"ל מירושלים בעהמח"ס קול מבשר (ירושלים תרפ"ד), שעלה בדעתו לבא בדברים עם נדחי ישראל אלה ולהתועד עמהם, כי יודע כל העיירות והדרכים אשר יובילו אליהם, כאשר ציין הכל בספרו הנ"ל, וכבר שלחוהו גדולי ירושלים לראותם - והיה קרוב להם, אך מפני כמה סיבות הוכרח לשוב, אך בדרכו נתודע לו כל הפרטים אודותם. ויען שגאולת ישראל תלוי בזה שיתקבצו כולם אתנו להיות גוי אחד בארץ, כמ"ש רבינו הגר"א ז"ל בסידור אשי ישראל (להגה"צ ר' יצחק מאלצאן ז"ל) בברכת תקע בשופר, ויען שהנסיעה אליהם קשה מאד מפני סכנת הדרכים שמלאים שבטים פראים חומסים ורוצחים, לכן רוצה לטוס אליהם באוירון ובקשני לסייעו בזה להוצאות דרכו.
ושאלתי את ידידי הגה"צ המקובל ר' אהרן שלמה מהרי"ל ז"ל מירושלים והשיב לי לחדול ממחשבה זו - כי לפי דעת הגר"א ורמח"ל ז"ל לא יתחברו אתנו להיות עם אחד עד בוא גואל צדק, ועל זה אמר החוזה (מיכה ד'): 'ביום ההוא נאום ה' אספה הצולעה והנדחה אקבצה ואשר הריעותי' וכמו שביאר מקרא זה רבינו ז"ל בסידור הנ"ל, יה"ר שנזכה לזה במהרה בימינו.
שלום אליעזר רוטר עורך הקובץ
קרית מלך כתב:לאור ריבוי ההודעות לא בדקתי אם הדברים דלהלן כבר הופיעו כאן.
אך כמדומני שיש כאן ידיעה חדשה אודות עשרת השבטים במשנת הגר"א זצלה"ה.
כך כתב בקובץ מבקשי תורה גליון סז"הנני להביא מה שמצאתי בספרו של הגאון רבי צבי הירש פרבר (מרבני לונדון הותיקים) "שיח צבי" על סדר התפלה מכל השנה (עמ' קל"ז) שכתב בענין זה וז"ל: הנה זה לי זה כעשרים שנה אשר כתב אלי ידידי הרה"ג המקובל ר' שמעון צבי הורביץ זצ"ל מירושלים בעהמח"ס קול מבשר (ירושלים תרפ"ד), שעלה בדעתו לבא בדברים עם נדחי ישראל אלה ולהתועד עמהם, כי יודע כל העיירות והדרכים אשר יובילו אליהם, כאשר ציין הכל בספרו הנ"ל, וכבר שלחוהו גדולי ירושלים לראותם - והיה קרוב להם, אך מפני כמה סיבות הוכרח לשוב, אך בדרכו נתודע לו כל הפרטים אודותם. ויען שגאולת ישראל תלוי בזה שיתקבצו כולם אתנו להיות גוי אחד בארץ, כמ"ש רבינו הגר"א ז"ל בסידור אשי ישראל (להגה"צ ר' יצחק מאלצאן ז"ל) בברכת תקע בשופר, ויען שהנסיעה אליהם קשה מאד מפני סכנת הדרכים שמלאים שבטים פראים חומסים ורוצחים, לכן רוצה לטוס אליהם באוירון ובקשני לסייעו בזה להוצאות דרכו.
ושאלתי את ידידי הגה"צ המקובל ר' אהרן שלמה מהרי"ל ז"ל מירושלים והשיב לי לחדול ממחשבה זו - כי לפי דעת הגר"א ורמח"ל ז"ל לא יתחברו אתנו להיות עם אחד עד בוא גואל צדק, ועל זה אמר החוזה (מיכה ד'): 'ביום ההוא נאום ה' אספה הצולעה והנדחה אקבצה ואשר הריעותי' וכמו שביאר מקרא זה רבינו ז"ל בסידור הנ"ל, יה"ר שנזכה לזה במהרה בימינו.
שלום אליעזר רוטר עורך הקובץ
לענין כתב:לא אתפלמס אתך כלל, ולא אנסה לברר אם דרכו הנפלאה של המנוחה וקדושה אכן מבטאת את הלך הרוח בחצרות בית ה' בואלאזין.
משולש כתב:גם הרב שלמה זלמן ריבלין כתב על זה בספר מדרש שלמה ובהקדמה מביא עדות שנתן דרשה ביום כיפור של שנת תש"ח שעל פי הגר"א השנה תהיה מהפך בגאולה. מהפסוק שמופיע בקול התור הגואל מ"שחת" חייכי. (לא דיבר על גאולה שלמה). וכן יש לציין (מעדות יעקב גליס איש ירושלים) שר' דוד בהר"ן והחלבן משערי חסד דיברו ביניהם שעל פי
חשבונות שערכו בדברי הגר"א בשנות תש"ח-תש"ט ובשנת תשי"ז ובשנת תשכ"ז-תשכ"ח יהיו אירועים גדולים שקשורים לגאולה.
משולש כתב:"שמעתי מרבינו (הגר"א) על הפסוק "נפלה לא תוסיף קום בתולת ישראל", דרשו חז"ל: "נפלה ולא תוסיף לנפול עוד, קום בתולת ישראל", כי עדיין היא נופלת עד שתגיע למדרגה התחתונה ולא תוכל עוד לנפול, ועתה כבר הגיעה לזמן של "קום בתולת ישראל".
רבי חים מוולוזי'ן בשם הגר"א, סוף ספר כתר ראש עמ' יז.
בריושמא כתב:קול התור = 747
ורק רבלין מאמין בו = 747
הגרא לא כתב מילה = 747
בדמיון שקר וכזב = 747
שקר עבידא אגלויי = 747
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 20 אורחים