עמוד 1 מתוך 1

יצור שמן סויה- קאסן- מישהו יכול להסביר לי בבקשה?

פורסם: ש' ספטמבר 21, 2019 10:39 pm
על ידי ש. ספראי
אני עורך ספר של מומחה כשרות מארה"ב.
מישהו יכול להסביר לי וואס איז הקאסן הלזה? מה תקפידו ומדוע הוא 'סם המוות'?...
זה הקטע:
הוצאת שמן הסויה מתוך פולי הסויה נעשה על ידי הפעלת לחץ ודרך העולם להוציא השמן ממנו הוא ע''י הקסאן שהוא מין העושה לחץ הרבה להוציא השמן, והקסאן א''א לאכול שהוא סם המוות, וע''כ אם משתמשים בהקסאן להוציא שמן צריך להוציא ההקסאן מן השמן לאח''כ, ואין זה אלא ע''י חום גבוה דמועיל להוציא ההקסאן מן המאכל. וצריך לידע שאין משליכים ההקסאן לאשפה אלא חוזרים ומשתמשים בו פעם אחרת, וא''כ מי שמקפיד על תערובת ובליעות של קטניות בפסח נמצא כל שמן כותנה יש בו בליעות של קטניות ע''י מה שמשתמשים בהקסאן שכבר השתמשו בו להוציא שמן מתוך פולין סויה שהוא בליעות של קטניות, והוא חומרא בלא בסיס בהלכה, דקטניות א''צ אפילו ששים אלא הוא בטל ברוב ומותר.

Re: יצור שמן סויה- קאסן- מישהו יכול להסביר לי בבקשה?

פורסם: ש' ספטמבר 21, 2019 10:49 pm
על ידי לב האבן
ש. ספראי כתב:אני עורך ספר של מומחה כשרות מארה"ב.
מישהו יכול להסביר לי וואס איז הקאסן הלזה? מה תקפידו ומדוע הוא 'סם המוות'?...

https://he.m.wikipedia.org/wiki/הקסאן

Re: יצור שמן סויה- קאסן- מישהו יכול להסביר לי בבקשה?

פורסם: ש' ספטמבר 21, 2019 11:55 pm
על ידי שופרא
ויקיפדיה
הקסאן הוא פחמימן אלקאני עם 6 אטומי פחמן. רוב האיזומרים של הקסאן אינם פעילים. הם משמשים לעיתים קרובות כממסים אינרטים בתגובות של חומרים אורגניים היות שהם מאוד לא קוטביים. כמו כן הם מצויים בבנזין ובדבקים המיועדים לנעלים, מוצרי עור וגגות. בנוסף, משתמשים בהקסאן כדי למצות שמנים לבישול וכחומר לניקוי נעליים, רהיטים וטקסטיל.