חקר כתב:יש לציין למש"כ י. תא שמע בסיני סה עמ' 207-208 מעמ' האוצר לגבי תשובת האור זרוע שהובאה גם בשו"ת 'מים עמוקים' על שם הרי"ד.
תוך כדי דיבור כתב:רבותי נכבדיי, כמדומני שמוטב להפריד לגמרי את הדיון בראשונים ובפרט בטרם עידן הדפוס, מן הדיון באחרונים.
איש_ספר כתב:יעון בספרו של רי"ש שפיגל עמודים ח"ב מעמ' 244 והלאה, דוגמאות רבות. .
מתיישב כתב:כבר היה בעבר אשכול על מה שהרב שך ז"ל אמר בשם ראיז"מ ז"ל שבשבועות דנים את האדם על כמה תורה יספיק והביא כן משמו של ראי"ז ז"ל בשם הריטב"א ובסופו של דבר התברר שהיה זה ספר שהיה כרוך יחד עם הריטב"א.
כמו כן שמעתי בעבר שיש דברים דומים מהאבן האזל תוך האבי עזרי. ז"ל.
יתכן שלא דקדקתי כל כך בפרטים שונים היות וראיתי את זה לפני המון שנים.
גאולה בקרוב כתב:תשובות תרוה"ד בשו"ת הרב שיינטוך
לייבעדיג יענקל כתב:בכל או רוב הדוגמאות שהובאו מדובר ביחוס שגוי, אך מהו הביאור בזה שבראשונים (בעיקר) יש העתקות של קטעים ארוכים משל אחרים מבלי להזכיר את שם האומר?
הכי לא חשו לחיוב לומר דבר בשם אומרו?
פעמים הרבה מדובר בענינים הקשורים ומשולבים בתוך דברי המעתיק, כך שמוכח שמדובר בהעתקה מכוונת ע"י המחבר ולא בקטע שנשתרבב במקרה.
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: ישראליק ו־ 116 אורחים