עמוד 1 מתוך 1

הגעלת כלים חדשים - מקורו?

פורסם: ו' דצמבר 14, 2012 11:15 am
על ידי זרח
האם יש איזה ספר שמדבר מזה, ולפי מה שהבנתי זה דבר די חדש.

Re: הגעלת כלים חדשים - מקורו?

פורסם: ו' דצמבר 14, 2012 11:22 am
על ידי פלתי
הסיבה להגעלת כלים חדשים היא מפני חומר שומני (לא כשר) הנמשח עליהם בסוף תהליך הייצור.

Re: הגעלת כלים חדשים - מקורו?

פורסם: ו' דצמבר 14, 2012 11:26 am
על ידי זרח
כמובן!

אני מחפש מקור בספרות בת זמנינו שכותבים על זה.

Re: הגעלת כלים חדשים - מקורו?

פורסם: ו' דצמבר 14, 2012 11:47 am
על ידי הדעה והדבור
ראה בשו"ת מנחת יצחק ח"ד סימן קיב, ובשו"ת ציץ אליעזר ח' י"ב סימן נה, שכתבו שאין צורך בזה.
ועיין גם כאן - http://www.moreshet.co.il/web/shut/shut2.asp?id=136478
--
אך ראה בכמה מקומות שכתבו שהמחמירים מהדרים להגעיל כלים אלו בכל זאת.

Re: הגעלת כלים חדשים - מקורו?

פורסם: ש' דצמבר 15, 2012 8:37 pm
על ידי למאי_נמ?
ספר 'הכשרות', פ"ג סעיפים ו-ז, עמ' פד, ע"ש, ושם ציין גם לחזו"א או"ח קיט, יט (שדן אם צריך ליבון) ולתשובות והנהגות ח"א סי' תמב, וכן לשו"ת משנה הלכות ח"ז סי' קיב, שו"ת יביע אומר ח"ו יו"ד סי' י ושו"ת הר צבי יו"ד סי' קי.

Re: הגעלת כלים חדשים - מקורו?

פורסם: א' דצמבר 16, 2012 11:56 am
על ידי זרח
יישר כחכם

Re: הגעלת כלים חדשים - מקורו?

פורסם: ב' יולי 18, 2016 9:40 pm
על ידי עושה חדשות
חלפו כבר כמה שנים, והדברים מהסוג הזה טעונים בירור מתמיד.

לפי ידיעתי בענין, (והיא לע"ע מועטת), היום אין מריחה של שומן לצורך הברקת הכלי, אבל בפס היצור של כלי המתכות למיניהם מקובל למשוח את גלגלי המכבשים בשומן, (כדי שהברזל הרותח מחמת הלחץ, לא יידבק).

עכשיו צריך לדעת, האם השומן הזה הוא צמחי או מן החי, האם הוא ראוי למאכל או פגום מעיקרו, ובאיזה כלים/מפעלים הוא מצוי ובאיזה לא.

גם אם נקל בספיקות משום דין ספד"ר לקולא, כי כלי שאב"י הוא רק נטל"פ, צריך לזכור שאם נטגן בכלי דבר חריף, כבר באנו לנידון של דאו'.

גם צריך לבאר להצד שצריך הגעלה, למה ל"ב ליבון, הרי נבלע ע"י האור ולא בחמין. (דהיינו הכוונה לשאול האם קי"ל כהחזו"א המצויין לעיל).

Re: הגעלת כלים חדשים - מקורו?

פורסם: ג' יולי 19, 2016 12:03 am
על ידי נשר
עושה חדשות כתב:גם אם נקל בספיקות משום דין ספד"ר לקולא, כי כלי שאב"י הוא רק נטל"פ,


כמדומני דעת רעק"א דבכה"ג לא הוי ספק דרבנן כיון דבתחילה היה בן יומו.

Re: הגעלת כלים חדשים - מקורו?

פורסם: ב' יולי 25, 2016 8:48 pm
על ידי עושה חדשות
עושה חדשות כתב:חלפו כבר כמה שנים, והדברים מהסוג הזה טעונים בירור מתמיד.

לפי ידיעתי בענין, (והיא לע"ע מועטת), היום אין מריחה של שומן לצורך הברקת הכלי, אבל בפס היצור של כלי המתכות למיניהם מקובל למשוח את גלגלי המכבשים בשומן, (כדי שהברזל הרותח מחמת הלחץ, לא יידבק).

עכשיו צריך לדעת, האם השומן הזה הוא צמחי או מן החי, האם הוא ראוי למאכל או פגום מעיקרו, ובאיזה כלים/מפעלים הוא מצוי ובאיזה לא.

גם אם נקל בספיקות משום דין ספד"ר לקולא, כי כלי שאב"י הוא רק נטל"פ, צריך לזכור שאם נטגן בכלי דבר חריף, כבר באנו לנידון של דאו'.

גם צריך לבאר להצד שצריך הגעלה, למה ל"ב ליבון, הרי נבלע ע"י האור ולא בחמין. (דהיינו הכוונה לשאול האם קי"ל כהחזו"א המצויין לעיל).

עזרו נא, מהם הוראות הרבנים והבדצי"ם? ומהי בכלל המציאות במפעלים השונים?

Re: הגעלת כלים חדשים - מקורו?

פורסם: ה' אפריל 13, 2017 1:52 pm
על ידי אפרקסתא דעניא
האם נכון שכיום מורים שאין צורך להגעיל כלים חדשים?

Re: הגעלת כלים חדשים - מקורו?

פורסם: ה' אפריל 13, 2017 1:57 pm
על ידי חוקר ודורש
אפרקסתא דעניא כתב:האם נכון שכיום מורים שאין צורך להגעיל כלים חדשים?

שמעתי מהרב אולמן שאין צורך בזמנינו להגעיל כי אין חשש הנ"ל.

Re: הגעלת כלים חדשים - מקורו?

פורסם: ה' אפריל 13, 2017 9:13 pm
על ידי דרומי
במדריך של הבד"ץ העדה החרדית כתבו כי יש להגעיל את הכלים העשויים מנירוסטה ואלומיניום, אך לא את הכלים המצופים טפלון או קרמי או עוד משהו שאיני זוכר את שמו.

בספר "הלכה של פסח" ראיתי שמלקט הרבה דיעות בזה

Re: הגעלת כלים חדשים - מקורו?

פורסם: ה' אפריל 13, 2017 9:42 pm
על ידי אפרקסתא דעניא
מה שייך בזה דעות? מהי המציאות? מורחים את הכלים בשומן מן החי?

Re: הגעלת כלים חדשים - מקורו?

פורסם: ה' אפריל 13, 2017 11:33 pm
על ידי פלוריש
תשובת הרב אשר וייס (איני יודע מאיזה תאריך):
http://tvunah.org/%D7%94%D7%92%D7%A2%D7 ... %99%D7%9D/