גאולה בקרוב כתב:בנטעי גבריאל ראיתי שהביא תשובת מהר"ש קלוגר זצ"ל, הנדפסת בקובץ 'כרם שלמה' שנה ה גליון ה [ניתן להעלות לכאן?],
שיש לעשות ב' חנויות למכירת בשר, אחת לגברים ואחת לנשים. וחיליה גם מסוכה נא, ב לגבי המספד לע"ל.
למאי_נמ? כתב:גאולה בקרוב כתב:בנטעי גבריאל ראיתי שהביא תשובת מהר"ש קלוגר זצ"ל, הנדפסת בקובץ 'כרם שלמה' שנה ה גליון ה [ניתן להעלות לכאן?],
שיש לעשות ב' חנויות למכירת בשר, אחת לגברים ואחת לנשים. וחיליה גם מסוכה נא, ב לגבי המספד לע"ל.
איפה זה בנטעי גבריאל?
אוצר החכמה כתב:אתה צודק והחילוק שעניין רפואי שונה הוא פשוט. ואדרבה לא משמע שהיו מפרידים בכל דבר (ולכאורה יש להוכיח משם שאפילו בעניין רפואי אין בזה חיוב גמור כי לא משמע שאבא אומנא עשה שם מה שהוא רק חובה גמורה ע"פ דין). וההסבר הוא כפי שמסביר ר' משה פיינשטיין וכמו שכתב למאי נ"מ שדין ההפרדה תלוי בעובדת הכינוס אבל אם אין כינוס וכל אחד לעצמו אין חובת הפרדה. (עניין מה שהבאת משמו שחתונה הוא דבר פרטי ולכן לא מיקרי כינוס, זה עוד סברא, אבל עצם ההנחה שצריך איזה עניין כינוס הוא סברא פשוטה)
אוצר החכמה כתב:לא כל כך הבנתי את כוונתך. האם כוונתך היא שלא ייתכן שאין זה חיוב גמור כי הרי חייבים לגלות חלק מן הגוף?
אוצר החכמה כתב:לא תפסתי מה דעתך. אני טענתי שמכאן (כלומר מהשבחים לאבא אומנא) יש ראיה שזה אינו מעיקר הדין. וע"ז כתבת שזה טענה בעייתית. ואח"כ אתה כותב שבאמת מוכח שאינו מעיקר הדין.
גאולה בקרוב כתב:בחזרה לתשובת הגר"ש קלוגר, שנצרכת לדיון.
"כרם שלמה" הוא של חסידות בובוב, ולמעשה בציון הנ"ל לא נמצא [בדקו בשבילי]
הבנתי שבאוצה"ח אין את הקבצים עצמם של "כרם שלמה", אבל יש את המפתח שלהם, או שאפשר גם לעשות חיפוש בקבצים.
מי מתנדב לעזור?
המילים לחיפוש, נמצאים בהפניה השניה שציין לעיל יאיר.
לייטנר כתב:אוצר החכמה כתב:לא תפסתי מה דעתך. אני טענתי שמכאן (כלומר מהשבחים לאבא אומנא) יש ראיה שזה אינו מעיקר הדין. וע"ז כתבת שזה טענה בעייתית. ואח"כ אתה כותב שבאמת מוכח שאינו מעיקר הדין.
עם זה בהחלט הסכמתי.
ההתייחסות היחידה שלי היתה למילה 'אפילו לעניין רפואי', וציינתי שדווקא במקרה הזה יש מקום לגריעותא.
וגם אני זו היתה כוונתי שאפילו לעניין רפואי שהוא גריעותא אין איסור מן הדין.(אך כמובן שיש לחלק בין מכולת לפעולה רפואית כהקזת דם).
גאולה בקרוב כתב:השאלה האם יש מקום בסברא לחלק בין מכולת, שבה כנראה החמיר הגר"ש קלוגר [ועדיין לא ראינו לשונו], לבין הליכה ברחוב שגם נשים מצויות בו, שאם הם בצניעות לא שמענו לעשות רחובות נפרדים [אלא בזמנים מיוחדים של עירבוביא, כגון בזמני שמחת בית השואבה שכמדומה יש רחובות במאה שערים שנפרדים].
ואולי הוא רק ענין של"הרגשה" לחלק בין הנ"ל, שבהליכה אדם יותר טרוד וממהר, ובמכולת יותר זמן "מסתובבים", וצ"ע.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 112 אורחים