מרחק ברירת המחדל

יש לכם הצעות לשימוש יעיל יותר? חיפוש מוצלח יותר? חלקו זאת עם כולנו
יושבספר
הודעות: 39
הצטרף: ג' ינואר 25, 2011 8:25 pm

Re: מרחק ברירת המחדל

הודעהעל ידי יושבספר » ה' אפריל 25, 2013 9:56 pm

האפשרות לקבוע את מרחק ברירת המחדל, הוא נפלא! וע"כ אודה ל"אוצר החכמה" על הוספת אפשרות זו.

האם ניתן להרחיב את שינוי ברירת המחדל אף על כל המאפיינים של החיפוש (ראשי תיבות, אותיות מתחלפות, קידומות וכתיב מלא וחסר ועוד).

בתודה מראש

סמל אישי של המשתמש
אוצר החכמה
מנהל האתר
הודעות: 15043
הצטרף: ב' מאי 03, 2010 5:49 pm
שם מלא: משה דביר

Re: מרחק ברירת המחדל

הודעהעל ידי אוצר החכמה » ה' אפריל 25, 2013 10:02 pm

זה כבר קיים מגירסה 10. כשאתה לוחץ על החץ שליד המילה חפש יש בתפריט הנפתח אופצייה שנקראת תמיד מורחב. אם אתה מסמן אותה ברירת המחדל היא מורחב כלומר כולל האפשרויות שהעלית, אם אתה מבטל את הסימון ברירת המחדל היא ללא זה. סימון זה נשמר גם כשאתה סוגר את התכנה ופותח אותה שנית.

יושבספר
הודעות: 39
הצטרף: ג' ינואר 25, 2011 8:25 pm

Re: מרחק ברירת המחדל

הודעהעל ידי יושבספר » ה' אפריל 25, 2013 10:10 pm

תודה רבה. אני מכיר תכונה זו, אך בקשתי הייתה לבחור כל אפשרות בנפרד.

סמל אישי של המשתמש
אוצר החכמה
מנהל האתר
הודעות: 15043
הצטרף: ב' מאי 03, 2010 5:49 pm
שם מלא: משה דביר

Re: מרחק ברירת המחדל

הודעהעל ידי אוצר החכמה » ה' אפריל 25, 2013 10:17 pm

בזמנו שקלנו את זה והחלטנו שזה יהיה כ"כ מסובך שאנשים יתקשו לנהל את זה. בכל מקרה היום יש פתרון מוצלח לעניין ע"י יצירת הרחבה דוגמת ההרחבה שעשה צמא לדעת למעלה (כלומר הרחבה שמוסיפה את התוים המתאימים בשורת החיפוש לפני כל חיפוש)

אוצר בלום
הודעות: 67
הצטרף: א' אפריל 07, 2013 7:28 pm

Re: מרחק ברירת המחדל

הודעהעל ידי אוצר בלום » ו' אפריל 26, 2013 11:53 am

יושבספר כתב:האפשרות לקבוע את מרחק ברירת המחדל, הוא נפלא! וע"כ אודה ל"אוצר החכמה" על הוספת אפשרות זו.

האם ניתן להרחיב את שינוי ברירת המחדל אף על כל המאפיינים של החיפוש (ראשי תיבות, אותיות מתחלפות, קידומות וכתיב מלא וחסר ועוד).

בתודה מראש

אוצר החכמה כתב:זה כבר קיים מגירסה 10. כשאתה לוחץ על החץ שליד המילה חפש יש בתפריט הנפתח אופצייה שנקראת תמיד מורחב. אם אתה מסמן אותה ברירת המחדל היא מורחב כלומר כולל האפשרויות שהעלית, אם אתה מבטל את הסימון ברירת המחדל היא ללא זה. סימון זה נשמר גם כשאתה סוגר את התכנה ופותח אותה שנית.


הרי האפשרות 'תמיד מורחב' איננה כוללת את כל האפשרויות שהעלה יושבספר, וגם לא את האפשרות הנצרכת ביותר של אותיות שימוש (+).

פרט לכך, אם יורשה לי, במקום שלוש השורות החבויות בתפריט, חפש מורחב חפש מדויק ותמיד מורחב, ניתן להציג תיבת סימון אחת גלויה לעיני המשתמש (ואשר ניתן לקבוע גם את ברירת המחדל שלה, או עכ"פ שתישאר באותו מצב כמו בשימוש האחרון), בדומה לתוכנות אחרות - אשר אין כל השוואה בינן לבין אוצרנו כמובן.

גם הרמזים הגרפיים, + ++ - -- # { } [ ] וכו' וכו', אשר על מנת לפענחם יש ליטול את העכבר ולעמוד מעליהם, להמתין להסבר, לדאוג שהסמן יהיה במקום הנכון (שלב הכולל לעתים ניסוי וטעייה), ללחוץ, ולעתים אף להוסיף מרחק וכו' - כל אלו יכולים להיות ידידותיים הרבה יותר על ידי תיבות סימון עם טקסט קצר לידן ואשר יש אליהן גישה גם ע"י קיצורי מקלדת או עכ"פ קפיצות של טאבים.

מובן מאליו שכל זה אינו אלא בבחינת 'אין מחזקין אלא למחוזקין', כלומר שתוכנה כמו אוצר החכמה שאין מי שישווה לה מאז המצאת הדפוס, ראוי שתוביל את השוק גם בתחום הידידותיות למשתמש.

ואם לא - גם לא נורא.

שבת שלום.
נערך לאחרונה על ידי אוצר בלום ב ג' אפריל 30, 2013 8:58 pm, נערך 3 פעמים בסך הכל.

צמא לדעת
הודעות: 286
הצטרף: א' ספטמבר 11, 2011 4:48 pm

Re: מרחק ברירת המחדל

הודעהעל ידי צמא לדעת » ו' אפריל 26, 2013 3:42 pm

אוצר החכמה כתב:בזמנו שקלנו את זה והחלטנו שזה יהיה כ"כ מסובך שאנשים יתקשו לנהל את זה.


בכל מקום שיש חשש כזה, הפתרון לדעתי להוסיף אפשרות כזו בקובצי ini וכדו' ולא במסך. אותם המתבלבלים מריבוי האפשריות בלא"ה לא יגיעו לקובצי ini, והמסך נשאר פשוט.

אוצר החכמה כתב:בכל מקרה היום יש פתרון מוצלח לעניין ע"י יצירת הרחבה דוגמת ההרחבה שעשה צמא לדעת למעלה (כלומר הרחבה שמוסיפה את התוים המתאימים בשורת החיפוש לפני כל חיפוש)


אולי עוד אתפנה לזה, לכתוב הרחבה בה יהא אפשרות להגדיר ברירת מחדל לכל מאפיין לעצמו (אך אשמח אם יקדמוני בזה).
לעת עתה, הנה פתרון חלקי לכל מאן דבעי. אעתיק לכאן את הקוד שבהרחבתי הנ"ל:

קוד: בחר הכל

#include <stdio.h>

int
main(void)
{
    FILE *ifp, *ofp;
   
    if ((ifp = fopen("input.txt", "r")) == NULL)
       return -1;
   
    if ((ofp = fopen("output.txt", "w")) == NULL)
       return -1;
   
   char search[128] = {0};
   
   fscanf(ifp, "searchstring=");   
   fprintf(ofp, "searchstring=+");
   
    while (!feof(ifp))
    {
        fread(search, 128, 1, ifp);
        fwrite(search, 128, 1, ofp);
    }
   
    fclose(ifp);
   fclose(ofp);
   
    return 0;
}


קוד זה (אחר קימפול והתקנה כהרחבה, כמבואר שם) פשוט מוסיף '+' לפני מחרוזת החיפוש, וזה נעשה בשורה זו דלעיל:

קוד: בחר הכל

   fprintf(ofp, "searchstring=+");

ומעתה, מי שרוצה שיוסיף תמיד את התווים '^#' (למשל), ילך ל http://www.onlinecompiler.net/, ויעתיק את כל הקוד הנ"ל, רק בשינוי שורה הנ"ל לזה:

קוד: בחר הכל

   fprintf(ofp, "searchstring=^#");

וילחץ שם על compile, ואח"כ יוריד ההרחבה בלינק שבסמוך למילים Link to executable file.

עצה זו מועלת רק להוסיף לפני המילה הראשונה (תחילת המחרוזת), לא לפני כל מילה (אם יש כמה).

מקוה שהייתי ברור, אשמח לענות על כל שאלה.

אוצר בלום
הודעות: 67
הצטרף: א' אפריל 07, 2013 7:28 pm

Re: מרחק ברירת המחדל

הודעהעל ידי אוצר בלום » ג' אפריל 30, 2013 12:25 am

אוצר החכמה כתב: בזמנו שקלנו את זה והחלטנו שזה יהיה כ"כ מסובך שאנשים יתקשו לנהל את זה.


אינני מצליח להבין. כל מי שהשתמש אי פעם במסכי החיפוש שבפרוייקט השו"ת ראה שהחיפוש שם הרבה יותר קל מפורט וידידותי. גם שם יש מה לשפר אך כאמור לעיל כל האופציות נמצאות מול העיניים וניתן לשנותן בקלות ובמהירות. אפילו החיפוש ב-DBS ידידותי יותר משל האוצר.

כל ההתנצלויות שנאמרו לעיל וגם אלה שעוד יאמרו שייכות כאן.


חזור אל “אוצר החכמה - הצעות ליעול ושיפור השימוש בתוכנה”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 3 אורחים