מפרשי האוצר
חיפוש גוגל בפורום:

עצות וטיפים לשתיית יין בפורים באופן שלא יזיק או יכאיב...

הלכות חג בחג, חקרי מנהג. מאמרים לעיון והורדה
סמל אישי של המשתמש
פעלעד
הודעות: 412
הצטרף: ד' ינואר 21, 2015 10:52 pm

עצות וטיפים לשתיית יין בפורים באופן שלא יזיק או יכאיב...

הודעהעל ידי פעלעד » ב' מרץ 02, 2015 8:43 pm

בשנים עברו זכור לי ראיתי עלון עם עצות וטיפים לשתיית יין בפורים באופן שלא יזיק ולא יגרום להקאות ובחילות וכו'.
האם למישהו יש כזה עלון או מאמר ויוכל להעלות לכאן לטובת הציבור?
תודה.

סמל אישי של המשתמש
פעלעד
הודעות: 412
הצטרף: ד' ינואר 21, 2015 10:52 pm

Re: עצות וטיפים לשתיית יין בפורים באופן שלא יזיק או יכאיב...

הודעהעל ידי פעלעד » ב' מרץ 02, 2015 9:20 pm

קיבלתי ממישהו כעת מכתב עצות, והרי הוא לפניכם.
קבצים מצורפים
איך להשתכר.pdf
(81.32 KiB) הורד 367 פעמים

משולש
הודעות: 5562
הצטרף: ה' יוני 06, 2013 2:54 pm

Re: עצות וטיפים לשתיית יין בפורים באופן שלא יזיק או יכאיב...

הודעהעל ידי משולש » ב' מרץ 02, 2015 9:22 pm

בס"ד
מידע חשוב לנוהגים להשתכר בפורים

כדאי לדעת שהתופעות הלא רצויות הנגרמות עקב שתיית אלכוהול מרובה אינן מוכרחות, ועם קצת ידע וזהירות, אפשר להגיע לשכרות גמורה ו'עד דלא ידע', מבלי לסבול אח"כ.

הכללים הבאים יכולים למנוע או לכה"פ למעט תופעות לא רצויות, והם מבוססים על מקורות רפואיים מוסמכים.
לאדם שאינו חש בטוב מומלץ מאוד להימנע משתיית אלכוהול, הפוגע במערכת החיסונית של הגוף.

לפני השתייה:
א. לאכול הרבה, במיוחד מאכלים שמנים (יש שהמליצו על שמן זית מעורב במאכל אחר), מטוגנים,
או המכילים פחמימות (מוצרי קמח, תפוחי אדמה, אורז וכדו'(.

ב. כדאי מאוד לאכול טוסט שרוף, הפחמן שבו מסייע רבות לעיכול האלכוהול.

ג. לשתות מים או משקאות קלים, במיוחד אותם המכילים ויטמינים. מומלץ אף לקחת כדורי ויטמינים.

על אף שהאוכל מאט את השפעת האלכוהול איננו מונע את ההשתכרות! האכילה והשתייה המוקדמת
מונעת את התייבשות הגוף, ומסייעת בעיכול האלכוהול, וע"י כך מונעת תחושת בחילות וכדו'.

תוך כדי השתייה:
א. חשוב מאוד לבחור משקאות איכותיים (בדרך כלל נמדד ע"פ המחיר). וכן עדיפים משקאות
הבהירים בצבעם וכאלו שאינם מכילים סוכר, כל אלו מתעכלים בגוף ביתר קלות.

ב. אין לשתות סוגי אלכוהול המיוצרים ממקורות שונים זה מזה (כגון: יין, בירה, וודקה, ויסקי וליקר).
בשום אופן אין לשתות בירה ואח"כ יין.

ג. אין לשתות הרבה בבת אחת, יש להמתין בין מנת משקה (כוס יין של 31% אלכוהול או כוסית משקה
חריף של 54% ( למנה אחרת כחצי שעה לפחות, כדי לתת לגוף זמן לעכל את האלכוהול.
ההמתנה אינה מונעת את ההשתכרות!

ד. יש להקפיד ששתיית האלכוהול תהיה מלווה באכילה ושתיית מים ומשקאות קלים (אכילת טוסט
שרוף מועילה במיוחד). מומלץ לשתות לפחות כוס אחת של משקה קל על כל מנת אלכוהול.

ה. יש להתרחק לגמרי ממשקאות מוגזים. הם מסבכים את עיכול האלכוהול.

ו. מומלץ להימנע משתיית משקאות המכילים קפאין (קולה, קפה, תה וכדו'), הקפאין מייבש את הגוף
בנוסף לאלכוהול.

אם הנך מרגיש בחילה, הפסק לשתות אלכוהול, שתה כמה שיותר מים, ואכול מאכלים עם פחמימות.
לא לאכול כלל זו טעות! -

אחרי השתייה:
בכדי להחזיר לגוף את הויטמינים שאיבד מחמת השתייה המרובה, וכן לעזור לגוף לעכל את האלכוהול
שעדיין נשאר בו, יש להקפיד להמשיך לשתות מים ומשקאות קלים המכילים מלח, סוכר, וויטמינים
)במיוחד ויטמין C ואשלגן), מומלץ לקחת גם כדורי ויטמינים.

אם אינך חש בטוב בבוקר שלאחר מכן, מומלץ לאכול בננות, ביצים (עדיף מבושלות מאשר מטוגנות)
ובמיוחד טוסט שרוף. דברים אלו מכילים רכיבים תזונתיים המסייעים לגוף לשקם את עצמו. כמו כן
המשך לשתות ולנוח היטב.
בהצלחה

נ.ב. נא להעתיק ולפרסם מידע זה לתועלת הציבור.
בהצלחה
א' פריילעכין פורים










שכרות מוגדרת ברפואה כמצב שבו אדם נתון תחת השפעת אלכוהול. רמת השכרות עולה ככל שכמות האלכוהול הנצרכת רבה יותר, אז עולים אחוזי האלכוהול בדם ושליטתו העצמית של השיכור הולכת ויורדת, עד לכדי אובדן שליטה מוחלט על פעולותיו. הזמן הממוצע שלוקח לאלכוהול להתחיל לתת את אותותיו הוא כ-20 דקות מתחילת השתייה. אפילו כמות קטנה של אלכוהול משפיעה על הגוף, לעיתים באופן כמעט בלתי מורגש. השפעת האלכוהול אינה אחידה ומושפעת מכמה גורמים, המשתנים מאדם לאדם.


מהם הגורמים האחראיים על מידת השפעתו של האלכוהול?
מין – השפעת האלכוהול על נשים חזקה יותר מאשר על גברים משתי סיבות:
א. גוף הנשים מכיל פחות מהאנזים האחראי על פירוק האלכוהול.
ב. אחוז השומן בגוף הנשים גבוה יותר, ולכן האלכוהול שהינו מסיס במים אך לא בשומן, מגיע בדמן לריכוזים גבוהים יותר לאחר שתיית אותה הכמות.
גיל - ככל שגיל האדם השותה נמוך יותר – השפעת האלכוהול עליו גבוהה יותר.
משקל הגוף – ככל שמשקל הגוף גבוה יותר – השפעת האלכוהול נמוכה יותר כי הוא מתפזר על פני שטח גדול יותר.
הסתגלות – ככל שאדם רגיל יותר לצרוך אלכוהול – הוא מסתגל עם הזמן והשפעת האלכוהול יורדת.
קיבה ריקה – אלכוהול נספג הרבה יותר מהר בדם כאשר שותים אותו על "קיבה ריקה".
עייפות – שתיית אלכוהול בזמן עייפות גורם להשפעה מוגברת.
ערבוב סוגים שונים של משקאות – נחשב לגורם המגביר את השכרות.

הרמות השונות של אחוזי אלכוהול בדם ומידת השפעתם
ריכוז אלכוהול של 0.1% בדם: מתחילים להתרחש שינויים בפעילות המרכזים העליונים של המוח, מצב הרוח והביטחון העצמי משתפרים, יכולת הריכוז יורדת, זמן התגובה מתארך ורגישות הרפלקסים נחלשת.
ריכוז אלכוהול של 0.2% בדם: המעצורים הנפשיים ממשיכים להתרופף והדבר יכול לבוא לידי ביטוי ב"חופש דיבור" רב יותר ("נכנס יין – יצא סוד") ולעיתים גם בנטייה לאלימות. הקואורדינציה ממשיכה לרדת ולעיתים נגרמים גם טשטוש ראייה ותחושת עייפות וכבדות.
ריכוז אלכוהול של 0.3% בדם: הקואורדינציה ממשיכה לרדת, קיים קושי ניכר לעמוד וללכת ביציבות, כושר הביטוי נפגע ולעיתים גם חלק מהחושים. מופיעה סחרחורת והשיכור סובל מבחילות ולרוב גם מהקאות. המעצורים הנפשיים כבר רופפים לחלוטין.
ריכוז אלכוהול של 0.4% בדם: השיכור הופך לאפתי ואינו מגיב לסביבתו. החל משלב זה מצוי האדם בסכנת חיים.
ריכוז אלכוהול של 0.5% בדם: המצב מידרדר לרוב לחוסר הכרה, חום הגוף יורד ומופיע איבוד שליטה על הסוגרים.
ריכוז אלכוהול של 0.6% ומעלה בדם: סכנת חיים חמורה, מוות.
ההשפעות הללו אינן מוחלטות בהתחשב בגורמים שצוינו. אנשים הרגילים לשתות אלכוהול יכולים להגיע למצבים בהם אחוזי האלכוהול בדמם גבוהים הרבה יותר, תוך השפעה פחותה.

סכנות השכרות
לשכרות סכנות נלוות לא מבוטלות והן:
התנהגות אלימה – ככל שעולים אחוזי האלכוהול בדם, יורדת השליטה העצמית, מה שגורם להתנהגות אלימה בקרב שיכורים. אנו עדים למקרים רבים של קטטות ומריבות המובילים לעיתים קרובות אף למקרי רצח, בפאבים ומועדונים, בהם צורכים הרבה אלכוהול.
נהיגה בשכרות – האלכוהול גורם לתגובות שקולות פחות ואיטיות יותר, ולכן כל הנוהג בהשפעת אלכוהול, מסכן באופן חמור את עצמו ואת סביבתו, גם כאשר הוא עדיין אינו חש כל פגיעה בתגובותיו. בישראל מוגדרת נהיגה בשכרות כמצב שבו ריכוז האלכוהול בדם הוא 0.05% ומעלה (אין אפשרות לקבוע באופן אובייקטיבי מהי כמות השתייה הדרושה כדי להגיע לרמה זו בדם, כי הכמות המשפיעה על כל אדם היא, כאמור, שונה).
אלכוהוליזם – צריכה קבועה של אלכוהול עלולה להוביל להתמכרות לאלכוהול (אלכוהוליזם), מצב שיש בו נזק רב ומתמשך לאדם המכור ולקרובים אליו, מבחינה בריאותית וחברתית.

הכל על הבוקר שאחרי (האנג-אובר)
במקרים של שתייה מרובה, חווה האדם השותה לרוב, לאחר כמה שעות, מצב של "חמרמורת", או "האנג-אובר" בלעז. התסמינים כוללים כאבי ראש חזקים, בחילות והקאות, עייפות, קושי בריכוז, צמא, רגישות גבוהה לאור ולרעש, נדודי שינה, חרדות, עצבנות ותחושת דכדוך. התסמינים עשויים להשתנות מאדם לאדם. יש כאלה שיחושו אותם באופן חמור ויש כאלה שלא יחושו אותם כלל – לאחר שתיית אותה כמות אלכוהול. כמו כן, לא כל אדם חייב לחוש את כל התסמינים.

ההאנג-אובר נגרם כתוצאה מהתייבשות. בזמן סילוק האלכוהול מהגוף, הוא סופח אליו כמות רבה של נוזלים, וכך נגרמת התייבשות וכל יתר התסמינים שתוארו. ככל שכמות האלכוהול שנצרכה היתה גבוהה יותר – כך יהיו התסמינים חמורים יותר.

פטנטים להתמודדות עם האנג-אובר :
שתייה מרובה של מים – יש לשתות לפני השינה לפחות חצי ליטר מים וגם בבוקר להמשיך לשתות כמויות קטנות וקבועות (ולא בכמות גדולה בבת אחת) של מים או של מיץ פרי טבעי (כגון אשכוליות).
אכילה – מומלץ לאכול מזונות קלים לעיכול.
אספירין – יש בליינים הנוהגים לקחת שני כדורי אספירין לאחר השתייה בלילה ובבוקר – עוד שניים.
שתיית קפה שחור חזק - פטנט מקובל אך דווקא לא מומלץ משתי סיבות:
א. הקפה מזרז את זרימת הדם ובכך מגביר את השפעת האלכוהול מחדש.
ב. הקפאין הוא חומר משתן ומחמיר עוד את ההתייבשות.
קבצים מצורפים
מידע חשוב לנוהגים להשתכר בפורים.jpg
מידע חשוב לנוהגים להשתכר בפורים.jpg (81.04 KiB) נצפה 2228 פעמים


חזור אל “פורים וארבע פרשיות”



מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 23 אורחים