חוקרנוביץ כתב:לאחרונה אני רואה יותר ויותר בחורי ישיבה בעיקר המבקשים טרמפ
שאלתי היא האם זה חינוכי שבחור לומד להצטרך לבריות ובעוד שהיגדלו לעשות בחורים מסוימים שמבקשים כסף מהנהג כאילו שהם לא יכולים לנסוע והם תקועים באמצע הדרך האם זה לא גזל? מאידך אולי במצב הכלכלי של הבחורים כהיום שההורים לא תמיד יכולים לממן מאות שקלים בחודש על סיגריות ושאר ירקות ,אולי יש בזה עזרה להורים,וחובה לעצור מדין זה נהנה וזה לא חסר,או שאסור לתת למהלך הזה יד.וצ"ע
יאיר כתב:עד שאתה שואל מצד זה תשאל מצד פיקוח נפש...
עזריאל ברגר כתב:יאיר כתב:עד שאתה שואל מצד זה תשאל מצד פיקוח נפש...
על העישון או על הטרמפים?
בשניהם יש פיקוח נפש גם גשמי וגם רוחני.
יתן חן כתב:כבר הורה זקן מרן הרב ש"ך לאיסור.
משה נטע כתב:יתן חן כתב:כבר הורה זקן מרן הרב ש"ך לאיסור.
ומדוע אין שומעים לו בחירוף נפש כמו בדברים אחרים?
אתה חונן כתב:יש לך אפשרות להעלות?
רוב תודות
חוקרנוביץ כתב:משה נטע כתב:יתן חן כתב:כבר הורה זקן מרן הרב ש"ך לאיסור.
ומדוע אין שומעים לו בחירוף נפש כמו בדברים אחרים?
בעניין ההספקים המועטים בישיבות שמעו לו?
פרי יהושע כתב:הכל נכון שזה שלילי וכולי, אבל מכאן ועד לא לקחת כדי לא לעודד התופעה אני חושב בפראפאזה כמו שאמר הגרי"ס "הגשמיות של השני היא הרוחניות שלך", ואפי' העבירות שלו אצלך הן יכולות להיות מצות.
בברכה המשולשת כתב:אתה חונן כתב:יש לך אפשרות להעלות?
רוב תודות
חיפשתי במחשב שלי וטרם מצאתי. בעז"ה אנסה לחפש עוד
ליטוואק פון בודאפעסט כתב:במקרה ראתי אתמול, לקראת בין הזמנים המתחלת היום, מודעא בביהכ"נ בלעיקוואוד
דרומי כתב:2) אכן 'גדולה הכנסת אורחים', אך האורח צריך להרגיש אורח ולקיים את המאמר 'כל מה שיאמר לך בעה"ב עשה'. סיפר לי יהודי שיש לו רכב הנוסע בתדירות בקו מסויים שיש לו ביקוש רב, ולאחרונה עלה אצלו טרמיפסט אחד ש'שכנע' אותו בתקיפות יתירה כי דרכו לא תהיה ארוכה באם יעבור דרך שכונה פלונית, והוכיח לו זאת באותות ובמופתים ובצורה לא נעימה. אותו יהודי סירב לבקשתו כי לא היה לו זמן לעבור דרך אותה שכונה, ומאז החליט בנפשו שלא יקח יותר טרמפיסטים. וחבל.
איש גלילי כתב:בחורים בטרמפים זה סכנת נפשות יותר מסכנת גופים, ולצערי שמעתי כבר מספיק מקרים מחרידים.
ליטוואק פון בודאפעסט כתב:במקרה ראתי אתמול, לקראת בין הזמנים המתחלת היום, מודעא בביהכ"נ בלעיקוואוד
םפם כתב:את האמת אני לא חושב שיש בעיה שהבנים שלי יסעו בטרמפים בגלל שזה חוסך בזמן ובכסף והבחורים נהנים
םפם כתב:את האמת אני לא חושב שיש בעיה שהבנים שלי יסעו בטרמפים בגלל שזה חוסך בזמן ובכסף והבחורים נהנים
חוקרנוביץ כתב:מצ"ב מאמר של הוגה דעות,קחו את האמת ממי שאמרה
חזור אל “ויתהלך חנוך את האלקים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 5 אורחים