האם למישהו ידוע בבירור מה ההלכה לגבי קמח שנאפה לפני ואחרי הפסח ?? ניסיתי לברר את הענין וראיתי שאין כל כך ענין להחמיר בזה הנה קשורית http://www.shturem.net/index.php?sectio ... son&id=491
"...אך יש עוד דבר שאותו עדיין לא גילו, שאמנם מקפידים שהקמח נטחן לאחר הפסח, אך כמעט בכל מיני המאפה ישנם משפרי אפיה, או גלוטן או לתת, שהם חמץ גמור. אם מדובר על גלוטן, גלוטן מופק מחיטה בחו"ל (כי בארץ אין מספיק גלוטן בחיטה), וכדי שהגלוטן יהיה נטחן לאחר הפסח או ייובא מחו"ל לאחר הפסח צריכים לעבור כמה שבועות עד שהגלוטן יגיע באנייה. אם כן לא יהיה לחם עד כחודש לאחר הפסח.
או אז אולי יטיסו גלוטן במטוס וכדומה, ואז יהיה הכיתוב "נאפה לאחר הפסח, מקמח שנטחן לאחר הפסח, ושופר במשפרי אפיה ובגלוטן שייובאו מחו"ל לאחר הפסח" ובא לציון גואל..."