שמעתי ממאן דהו שאם מניחים חיטה שלמה או גריסים במקפיא, הרי שהם מחמיצים בגלל שמזיעים מהקור.
האם יש ממש בכך?
תודה מראש
עקביה כתב:יש היודע לענות על השאלה הנ"ל?
ובכלל, מהו התהליך שעוברים החיטים או השעורים (כמדומני שגריסים הם שעורה) עד שהם מגיעים אל המדף בחנות, האם הם רק נלתתו (כדי להסיר את קליפתם) או יותר או פחות מזה?
יהודה בן יעקב כתב:עקביה כתב:יש היודע לענות על השאלה הנ"ל?
ובכלל, מהו התהליך שעוברים החיטים או השעורים (כמדומני שגריסים הם שעורה) עד שהם מגיעים אל המדף בחנות, האם הם רק נלתתו (כדי להסיר את קליפתם) או יותר או פחות מזה?
שמעתי בשם בד"ץ העדה החרדית י-ם כי הגריסים שתחת כשרותם אינם עוברים לתיתה או הרטבה, ואפשר להחזיקם בפסח כל זמן שהחבילה סגורה או שהיא מונחת בארון, אך אם היא במקרר או במקפיא יש חשש שזה מחמיץ.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 64 אורחים