כדכד כתב:תודה רבה
ראיתי כבר קופסאות שמצויין עליהם שמעורב בהם כך וכך אספרסו שדאינו מבושל ושיש ליזהר משימוש בשבת.
אני שואל לגבי סוגי קפה אחרים שגם עליהם שמעתי שיש כאלה שמוכנים ע"י יבוש בהקפאה ולא בישול וגם בהם יש בעיה להשתמש בשבת.
האשכול שכת"ר הפנה אליו דן בבעיה ההלכתית ומקומו בבית המדרש. אני בכוונה שאלתי כאן כי שאלתי שאלה טכנית.
כדכד כתב:קראתי פעם שיש שתי דרכים להכין קפה נמס מפולי פה.
האחת על ידי בישול והאחת על ידי יבוש בהקפאה.
נמצא שקפה שהוכן על ידי יבוש בהקפאה אינו מבושל.
אני רוצה לברר אם כן הוא שכל קפה שכתוב עליו "מיובש בהקפאה" כגון "טסטר צ'ויס" "ראד מאג" וכדומה הוא אכן אינו מבושל ויש בעיה בהכנתו בשבת או שאין כך פני הדברים.
כדכד כתב:קראתי פעם שיש שתי דרכים להכין קפה נמס מפולי פה.
האחת על ידי בישול והאחת על ידי יבוש בהקפאה.
נמצא שקפה שהוכן על ידי יבוש בהקפאה אינו מבושל.
אני רוצה לברר אם כן הוא שכל קפה שכתוב עליו "מיובש בהקפאה" כגון "טסטר צ'ויס" "ראד מאג" וכדומה הוא אכן אינו מבושל ויש בעיה בהכנתו בשבת או שאין כך פני הדברים.
מה שכתב מר שאפשר להכין קפה גם במים קרים - אין זה נכון. כלומר, אפשר אבל המים הקרים לא מתמזגים עם גרגרי הקפה ואינם ממיסים אותו אלא שאפשר לשתות מים עם גרגרים ואילו כשמוזגים עליהם ים חמים (או נותנים אותם לתוך מים חמים) הם כן נמסים ושפיר שייך לקרוא לזה בישול.
כדכד כתב:קראתי פעם שיש שתי דרכים להכין קפה נמס מפולי פה.
האחת על ידי בישול והאחת על ידי יבוש בהקפאה.
נמצא שקפה שהוכן על ידי יבוש בהקפאה אינו מבושל.
אני רוצה לברר אם כן הוא שכל קפה שכתוב עליו "מיובש בהקפאה" כגון "טסטר צ'ויס" "ראד מאג" וכדומה הוא אכן אינו מבושל ויש בעיה בהכנתו בשבת או שאין כך פני הדברים.
מה שכתב מר שאפשר להכין קפה גם במים קרים - אין זה נכון. כלומר, אפשר אבל המים הקרים לא מתמזגים עם גרגרי הקפה ואינם ממיסים אותו אלא שאפשר לשתות מים עם גרגרים ואילו כשמוזגים עליהם ים חמים (או נותנים אותם לתוך מים חמים) הם כן נמסים ושפיר שייך לקרוא לזה בישול.
כדכד כתב:בהערות הרב נבנצל למשנ"ב סי' שי"ח ס"ק ע"א כתוב: "וקפה נמס העשוי בהקפאה בלא בישול אין ליתנו בשום כלי כל עו היס"ב".
האם וכיצד הדברים מתיישבים עם מה שכתב כת"ר?
חיימשה כתב:לפני כ7 שנים ביררתי זאת עם האחראי בהכשר חוג חתם סופר בב, שהם נותני ההכשר על טסטר צויס, ולאחר בירור הודיעני שבוודאות הקפה עובר בישול בתהליך הייצור.
אמנם לא בירר האם עובר אפיה או קליה אח"כ שאז נכנסים לשאלה של בישול אחר אפיה. אמנם מסתבר שקפה שהוא מיובש בהקפאה לא עובר תהליך קליה.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 30 אורחים