הודעהעל ידי עזריאל ברגר » ד' ספטמבר 28, 2016 10:18 pm
מנהג האדמו"ר (האחרון) מליובאוויטש:
בכל סעודה שאין טובלים המוציא במלח (ר"ה, עיו"כ, מוציו"כ, יו"ט של סוכות, הושע"ר - שבכל הנ"ל טובלין המוציא בדבש, וכן בליל הסדר שאין טובלין המצה כלל) - אח"כ במשך הסעודה ראוהו טובל פת במלח ואוכל.
שמעתי מנהגים שונים בקהילות שונות (ואינני זוכר מקורות), כגון לטבול בסוכר (מתוק כדבש, ודומה למלח) או לטבול את החלה צד אחד בדבש והשני במלח, או שאין טובלים כלל במלח.
ממליץ לעיין בנטעי גבריאל או אוצר מנהגי חבד ושאר ספרי המלקטים.