מפרשי האוצר
חיפוש גוגל בפורום:

בירור איזה חב' טשוקולד מגעילים את המפעל במים

דברי תורה, עיוני שמעתתא, חידושי אגדה וכל פטפוטיא דאורייתא טבין
חיים ושלו'
הודעות: 538
הצטרף: ו' ינואר 29, 2016 12:56 am

בירור איזה חב' טשוקולד מגעילים את המפעל במים

הודעהעל ידי חיים ושלו' » ש' ספטמבר 10, 2016 10:51 pm

האם יש למישהו מידע בנושא? מי מגעיל במים כדת וכדין, ומי בטשוקולד?

קו ירוק
הודעות: 5801
הצטרף: ד' מרץ 16, 2016 7:01 pm

Re: בירור איזה חב' טשוקולוד מגעלים את המפעל במים

הודעהעל ידי קו ירוק » ש' ספטמבר 10, 2016 10:59 pm

תוכל לברר אצל וועדות הכשרות ואצל משגיחי כשרות יר"א מומחים.
שלחתי לך באישי

שבילי דנהרדעא
הודעות: 479
הצטרף: ג' פברואר 09, 2016 9:02 pm
מיקום: ירושלים עיה"ק תותבב"א

Re: בירור איזה חב' טשוקולוד מגעלים את המפעל במים

הודעהעל ידי שבילי דנהרדעא » א' ספטמבר 11, 2016 4:28 pm

גוף הנידון מהו?

קו ירוק
הודעות: 5801
הצטרף: ד' מרץ 16, 2016 7:01 pm

Re: בירור איזה חב' טשוקולוד מגעלים את המפעל במים

הודעהעל ידי קו ירוק » א' ספטמבר 11, 2016 4:59 pm

כמדומני, היה נידון באיזה פסח אחד, שהעה"ח נתנו הכשר לפסח למגדים, שכההגעלה נעשתה ע"י חומר רותח של שוקולד אחר, ואז נשארו שרידי חלב, וחולים הרגישים לחלב עשו שערוריה..
והתברר שבדרך זו נעשתה ההגעלה. הם טענו שזה בסדר, והוי כבולעו כך פולטו, אבל מאז אותה שנה לא היה יצור נוסף..

שבילי דנהרדעא
הודעות: 479
הצטרף: ג' פברואר 09, 2016 9:02 pm
מיקום: ירושלים עיה"ק תותבב"א

Re: בירור איזה חב' טשוקולוד מגעלים את המפעל במים

הודעהעל ידי שבילי דנהרדעא » ב' ספטמבר 12, 2016 10:06 am

שמעתי שהטשקולד shmerling בכשרות קהל עדת ישורון שווייץ, וטשוקלד מחב' גרוס בכשרות הרב וייסמנדל וכן בכשרות הבד"ץ מגעלים במים, ואיני נוטל אחריות על זה.

ברי היזיקא
הודעות: 232
הצטרף: ד' נובמבר 20, 2013 2:30 pm

Re: בירור איזה חב' טשוקולוד מגעלים את המפעל במים

הודעהעל ידי ברי היזיקא » ה' ספטמבר 15, 2016 8:20 pm

לפי מיטב ידיעתי, החברה היחידה בארץ שמכשירה את קו היצור ע"י מים, היא כרמית שבהשגחתו של הרב רובין. כל היתר - גם הבד"צ [למורת רוחו של הרב שטרנבוך] מכשירים את פס היצור בשוקולד סרק, בגלל חשש לנזק למכונות

אראל
הודעות: 3354
הצטרף: ג' יוני 01, 2010 8:48 am

Re: בירור איזה חב' טשוקולוד מגעלים את המפעל במים

הודעהעל ידי אראל » ה' ספטמבר 15, 2016 10:59 pm

שבילי דנהרדעא כתב:שמעתי שהטשקולד shmerling בכשרות קהל עדת ישורון שווייץ, וטשוקלד מחב' גרוס בכשרות הרב וייסמנדל וכן בכשרות הבד"ץ מגעלים במים, ואיני נוטל אחריות על זה.

הרב וויסמאנדל הוא נכדו של מרן המנחת יצחק זצ"ל, (חתן בנו ר' בעריש לאוי"ט), ומהלך הכשרות שלו לפי הוראותיו ופסקיו של המנח"י המחייב להכשיר במים ולא בשוקולד, שלפי שיטתו דינו כמי פירות

לעומקו של דבר
הודעות: 3523
הצטרף: ב' ינואר 11, 2016 1:46 pm

Re: בירור איזה חב' טשוקולוד מגעלים את המפעל במים

הודעהעל ידי לעומקו של דבר » א' ספטמבר 18, 2016 3:04 pm

אראל כתב:
שבילי דנהרדעא כתב:שמעתי שהטשקולד shmerling בכשרות קהל עדת ישורון שווייץ, וטשוקלד מחב' גרוס בכשרות הרב וייסמנדל וכן בכשרות הבד"ץ מגעלים במים, ואיני נוטל אחריות על זה.

הרב וויסמאנדל הוא נכדו של מרן המנחת יצחק זצ"ל, (חתן בנו ר' בעריש לאוי"ט), ומהלך הכשרות שלו לפי הוראותיו ופסקיו של המנח"י המחייב להכשיר במים ולא בשוקולד, שלפי שיטתו דינו כמי פירות

ובעדה"ח אין נוהגים כהמנח"י?

איטשע טבריאנער
הודעות: 186
הצטרף: ו' דצמבר 11, 2015 1:02 am

Re: בירור איזה חב' טשוקולוד מגעלים את המפעל במים

הודעהעל ידי איטשע טבריאנער » א' ספטמבר 18, 2016 8:20 pm

דיברתי כעת עם משגיח מטעם ההעדה"ח במפעל עלית-מגדים:
א. שוקולד פרוה- הכל מיוצר במכונות המיוחדות לייצור בהכשר הביד"ץ.
ב. שוקולד חלבי- כל המיכלים, ראשי יציקה ועוד עוברים הגעלה רגילה במים.
ג. צינורות השוקולד חלבי - [ובהדגישו שזה רק לע"ע שאין עדיין מכונות מיוחדות] בצינורות בהם עוברים השוקולד, א"א להגעיל במים מסיבות טכניות (מגע מים ושוקולד הוא מסוכן מחיידקים למיניהם ואסור ע"פ כללי משרד הבריאות). כך זה עובד: ישנו צינור בו עובר השוקולד, את הצינור הזה מקיף צינור רחב יותר בו זורמים מים חמים (כדי להמיס השוקולד שבצינור הפנימי) במים האלו מעורב חומר שפוגם את המים ואת הצינור של השוקולד להיות 'בולע' ונותן טעם, [דהיינו, המים, ודופן החיצונה לא בולעות השוקולד בגלל החומר המעורב במים ומידת החום של המים].
ד. 24 שעות קודם ייצור בהכשר הביד"ץ, מעבירים בתוך הצינור הפנימי שוקולד בהכשר הביד"ץ, ש'דוחף' את השוקולד מהייצור הקודם, לאחר 24 שעות מתחיל הייצור בהכשר הביד"ץ (בדר"כ הכשרה זו נעשית ביום חמישי כדי ש 24 השעות יהיו על חשבון שבת)
ה. הוא לא מאמין שיש כשרות שמהדרת יותר, לדעתו לא קיימת עוד אופציה.

עמקן
הודעות: 1714
הצטרף: ו' יוני 17, 2011 2:48 pm

Re: בירור איזה חב' טשוקולוד מגעלים את המפעל במים

הודעהעל ידי עמקן » ב' ספטמבר 19, 2016 8:59 am

איטשע טבריאנער כתב:דיברתי כעת עם משגיח מטעם ההעדה"ח במפעל עלית-מגדים:
א. שוקולד פרוה- הכל מיוצר במכונות המיוחדות לייצור בהכשר הביד"ץ.
ב. שוקולד חלבי- כל המיכלים, ראשי יציקה ועוד עוברים הגעלה רגילה במים.
ג. צינורות השוקולד חלבי - [ובהדגישו שזה רק לע"ע שאין עדיין מכונות מיוחדות] בצינורות בהם עוברים השוקולד, א"א להגעיל במים מסיבות טכניות (מגע מים ושוקולד הוא מסוכן מחיידקים למיניהם ואסור ע"פ כללי משרד הבריאות). כך זה עובד: ישנו צינור בו עובר השוקולד, את הצינור הזה מקיף צינור רחב יותר בו זורמים מים חמים (כדי להמיס השוקולד שבצינור הפנימי) במים האלו מעורב חומר שפוגם את המים ואת הצינור של השוקולד להיות 'בולע' ונותן טעם, [דהיינו, המים, ודופן החיצונה לא בולעות השוקולד בגלל החומר המעורב במים ומידת החום של המים].
ד. 24 שעות קודם ייצור בהכשר הביד"ץ, מעבירים בתוך הצינור הפנימי שוקולד בהכשר הביד"ץ, ש'דוחף' את השוקולד מהייצור הקודם, לאחר 24 שעות מתחיל הייצור בהכשר הביד"ץ (בדר"כ הכשרה זו נעשית ביום חמישי כדי ש 24 השעות יהיו על חשבון שבת)
ה. הוא לא מאמין שיש כשרות שמהדרת יותר, לדעתו לא קיימת עוד אופציה.

שלחתי זה למוחמחה לכשרות בארה"ב, והוא אמר לי שבעיקר זה נכון, אבל הפרטים קטנים אינם מדוקדקים.
הוא אמר גם שלא ידוע לו על הכשר בארה"ב המגעיל מפעל לטשוקולוד והכל נעשה שם בכלים מיוחדים.
קבצים מצורפים
RabbiWestheimchocolate.pdf
(129.7 KiB) הורד 545 פעמים

היימישער
הודעות: 614
הצטרף: ד' ספטמבר 05, 2012 8:17 pm

Re: בירור איזה חב' טשוקולד מגעלים את המפעל במים

הודעהעל ידי היימישער » ב' ספטמבר 19, 2016 5:58 pm

אינני יכול מכל מיני סיבות לפרוס את המידע שבידי, אך זאת חשוב לי לציין, יש במידע שמופיע באשכול זה חורים ואי דיוקים בשפע.
בכלל אין שום טעם להסתמך על הנכתב באופן אנונימי בכל פורום שהוא, וגם הודעותי בכלל, ולכן אין טעם שאפרט יותר מדי.
דוגמא קטנה לאי דיוק - אתן בכל זאת, הבעיה של מים בשוקולד אינה ענין לחיידקים, כ"א להרס טעם השוקולד - טיפת מים נותנת לתערובת שוקולד ענקית טעם מעופש.
השוקולד היחיד שידוע לי שהוא אכן מוכשר במים בלבד הוא השמרלינג, ישנם עוד מקומות שמשלבים הגעלה והכשרה, אבל כאמור איני יכול לפרט.

אבןטובה

Re: בירור איזה חב' טשוקולד מגעילים את המפעל במים

הודעהעל ידי אבןטובה » ה' ספטמבר 22, 2016 6:25 am

קאליבוט טשוקלד בהכשר 0k האיך מגעילים? ואם זהו הכשר מעולה?

עמקן
הודעות: 1714
הצטרף: ו' יוני 17, 2011 2:48 pm

Re: בירור איזה חב' טשוקולד מגעילים את המפעל במים

הודעהעל ידי עמקן » ו' ספטמבר 23, 2016 4:46 pm

אבןטובה כתב:קאליבוט טשוקלד בהכשר 0k האיך מגעילים? ואם זהו הכשר מעולה?

שאלתי בכיר בהכשר OK שאני מכיר על קאליבוט. הוא ענה שקאליבוט אינו תחת אחריותו וממילא המידע שלו לגביו מוגבל, אבל ברור לו שהם אינם מגעילים הכלים גם לא מחלבי לפרווה, ונעשה הכל בכלים מיוחדים בלי שום צורך בהגעלה.

אבןטובה

Re: בירור איזה חב' טשוקולד מגעילים את המפעל במים

הודעהעל ידי אבןטובה » ו' ספטמבר 23, 2016 6:26 pm

יש להם כלים מיוחדים לחלבי ?. זהו טוב מאד

שבילי דנהרדעא
הודעות: 479
הצטרף: ג' פברואר 09, 2016 9:02 pm
מיקום: ירושלים עיה"ק תותבב"א

Re: בירור איזה חב' טשוקולוד מגעלים את המפעל במים

הודעהעל ידי שבילי דנהרדעא » ש' ספטמבר 24, 2016 10:26 pm

איטשע טבריאנער כתב:ד
ה. הוא לא מאמין שיש כשרות שמהדרת יותר, לדעתו לא קיימת עוד אופציה.

בודאי שהוא לא מאמין אני במקומו לא הייתי מאמין, אבל שמעתי מאיש נאמן ששמע בעצמו מרב וייסמנדל שמגעילים כל המפעל במים כדין, יש אכן חששות שלא יתקלקל המכשירים, אבל יש לו איזה סיפור עם בעלי המפעל שבגלל זה הם לא מסרבים.

שאלת תם
הודעות: 107
הצטרף: ג' ספטמבר 20, 2016 4:57 am

Re: בירור איזה חב' טשוקולד מגעילים את המפעל במים

הודעהעל ידי שאלת תם » ג' ספטמבר 27, 2016 1:41 am

א. מדוע צריך להגעיל את המכונות לפני ייצור השוקולד בהכשר הבד"ץ ?
ב. נשמע כאן שהשמרלינג יותר מהודר מהפרה, זה אכן כך ? תמיד שמעתי שההכשרים בארץ מהודרים לאין ערוך מההכשרים בחו"ל מכל הבחינות, וכ"ש שכשרות הבד"ץ היא בחינת: 'ואת עלית על כולנה'. אולי מישהו יכול לשפוך אור על השוקולד.
תודה רבה!

לבי במערב
הודעות: 9233
הצטרף: א' מאי 14, 2017 12:58 pm
מיקום: עקב צמצום שהותי כאן בע"ה, לענינים נחוצים - נא לפנות בהודעה פרטית. תודה מראש.

Re: בירור איזה חב' טשוקולד מגעילים את המפעל במים

הודעהעל ידי לבי במערב » ב' אפריל 06, 2020 4:19 am

שאלת תם כתב: . . נשמע כאן שהשמרלינג יותר מהודר מהפרה, זה אכן כך ? תמיד שמעתי שההכשרים בארץ מהודרים לאין ערוך מההכשרים בחו"ל מכל הבחינות, וכ"ש שכשרות הבד"ץ היא בחינת: 'ואת עלית על כולנה'. אולי מישהו יכול לשפוך אור על השוקולד.
תודה רבה!

גא"מ להנ"ל.

ירושלים של מטה
הודעות: 7
הצטרף: א' ינואר 19, 2020 9:42 am

Re: בירור איזה חב' טשוקולד מגעילים את המפעל במים

הודעהעל ידי ירושלים של מטה » ב' יולי 19, 2021 8:37 pm

לבי במערב כתב:
שאלת תם כתב: . . נשמע כאן שהשמרלינג יותר מהודר מהפרה, זה אכן כך ? תמיד שמעתי שההכשרים בארץ מהודרים לאין ערוך מההכשרים בחו"ל מכל הבחינות, וכ"ש שכשרות הבד"ץ היא בחינת: 'ואת עלית על כולנה'. אולי מישהו יכול לשפוך אור על השוקולד.
תודה רבה!

גא"מ להנ"ל.


כשרות קהל עדת ישורון ציריך ידועה כאחת מהמהודרות ביותר.
כך שעליהם זה לא תמיהה בכלל, ואין ללמוד מהם על מישהו אחר.

שיבר
הודעות: 848
הצטרף: ב' מאי 17, 2010 12:07 am

Re: בירור איזה חב' טשוקולד מגעילים את המפעל במים

הודעהעל ידי שיבר » ב' יולי 19, 2021 11:50 pm

לא רק זה כי אם בעיקר שבעלי מפעל שמרלינג הינם יהודים יראים שלמים הקשורים לחוג בריסק.


חזור אל “בית המדרש”



מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 224 אורחים