מפרשי האוצר
חיפוש גוגל בפורום:

החיטה המסורתית והבעיות בהכנת הסולת

דברי תורה, עיוני שמעתתא, חידושי אגדה וכל פטפוטיא דאורייתא טבין
עושה חדשות
הודעות: 12641
הצטרף: ו' ספטמבר 18, 2015 9:23 am

החיטה המסורתית והבעיות בהכנת הסולת

הודעהעל ידי עושה חדשות » ש' מאי 30, 2020 11:44 pm

באתר של 'דורשי ציון' מופיע הקטע הבא (ציטוט מתוך כתבה על הכולל)
...לקראת לימוד מסכת מנחות, לאחר מחקר מקדים על הבעיות המעשיות בהכנת סולת התברר לראשי הכולל שלא ניתן כלל להכין סולת ראויה למנחות מחיטים מודרניות ולשם כך, בסייעתא דשמיא מופלאה לדבריהם, הצליח ראש הכולל להשיג כמות נכבדה של חיטים שהתגלו לפני שנים ספורות באוספי זנים עתיקים וגודל באופן נסיוני בשנתיים האחרונות.
חיטים אלו היו בשימוש בארץ ישראל עד לפני כ100 שנים אך החקלאות המודרנית דחקה אותם וגרמה להיעלמותם בעיקר עקב שיקולים כלכליים וגובהן הרב של החיטים. חיטים אלו מגיעות לגובה כפול מהחיטים המודרניות ומה שמיוחד בהם הוא שאורך חיי המדף שלהם ארוך מאד וניתן לשמור על לחמים טריים כשבוע ימים ממש כפי שמתואר על לחם הפנים.
כמו כן טוענים החוקרים שבעלי רגישות לגלוטן שאכלו לחמים מחיטים אלו לא חוו את קשיי העיכול והתופעות הרגילות אצלם לאחר אכילת לחמים...


מסקרן אותי להכיר, מהם הבעיות בהכנת הסולת.

(המתואר על לחם הפנים וכו' זה כמובן מעשה לסתור).


לענין
הודעות: 3471
הצטרף: ד' יולי 19, 2017 8:24 pm

Re: החיטה המסורתית והבעיות בהכנת הסולת

הודעהעל ידי לענין » א' מאי 31, 2020 1:16 am

יש מאמר המשך, בענין שתי הלחם -
מעלין בקודש כ"ח עמ' 47.



חזור אל “בית המדרש”



מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 291 אורחים

cron