עבור מאמר שאני משתדל לכתוב בעז"ה בעניין פירות ט"ו בשבט [אשתדל בלנ"ד להעלותו כאן לכשיתפרסם], אשמח לעזרתכם בשאלות הבאות:
א - מה המקורות הקדומים ביותר לכך שאכלו בט"ו בשבט דווקא מפירות א"י? אני מכיר את המקורות שלא כותבים כך, ולהם אינני זקוק. אני מכיר את המקורות שהובאו אצל הר' בצלאל לנדוי [מחנים מב, כמעט כולם ללא ציון מקור] ואת המובא בדברי שלמה. ואת המובא בלוח לא"י. כולם מקורות מאוחרים למדי. האם יש מקורות נוספים לכך [לפני שנת תשי"ד]?
ב - מה המקורות הקדומים ביותר לכך שאכלו בט"ו בשבט דווקא פירות יבשים? ממתי התחילו לנהוג כך? אני מתכוון למקור רציני, דהיינו למישהו שכותב כך על תקופתו שלו, או למישהו שכותב כך על הדורות הקודמים עם מקור ברור ולא סתם ע"פ "הידוע בעולם". בינתיים המקור הכי קדום שמצאתי לכך הוא משנת תר"ס לערך. מכירים מקורות שקדמו לכך?
ג - האם אתם מכירים מי שעסק בנושא? אפילו באופן כללי על תחילת השימוש בעולם בפירות יבשים, וממתי הדבר החל להיות נפוץ?
ד - למישהו יש לוחות ישנים של לוח לא"י של הגרימ"ט? [אשמח לדעת מאיזו שנה החל להופיע שם שאוכלים בט"ו בשבט מפירות א"י דווקא].