ישראל אליהו כתב:למה לא צריכים? יש לך ראיה?
אם זה שוה להגעלה אז צריכים להעביר החלודה כהגעלה.
ישראל אליהו כתב:כת"ר מביא ראיה מליבון חמור, שהוא עד כדי שניצוצות ניתזין הימנו, ואז באמת א"צ להוציא החלודה.
אבל אנו עוסקים בליבון קל (שכן רוב תנורי דידן לא יכולים להגיע לחום של ניצוצות ניתזין), שדינו כהגעלה, והגעלה מפליטה ולא שורפת.
לענין כתב:(ממתי שראיתי פעם אחת את הנעשה שם בתוך התנור מאחורה הפסקתי לקבל את המושג 'דו-תאי' לחלבי ובשרי].
הצעיר באלפי כתב:יש תנורים שיש להם מערכת ניקוי עצמי שמגיע עד בערך 470 עד 520 מעלות צלסיוס ,!
הפוסקים סוברים שזה כבר בגדר ליבון חמור !
עזריאל ברגר כתב:מתוך "שיחת השבוע" האחרון (גיליון 1684, פינת ההלכה ומנהג, מאת הרב יוסף שמחה גינזבורג):
שאלה: האם אפשר להכשיר לפסח תנור אפייה, מיקרוגל ומדיח כלים ששימשו לחמץ?
תשובה: בעיקרון, לא מומלץ להכשיר לפסח תנור אפייה ומדיח כלים, וגם ההכשרה עצמה אינה פשוטה.
תנור אפייה: לפי דעת הרמ"א תנור דורש ליבון חמור, היינו לעבור עם מבער על כל הפינות בתוך התנור (וצריך להיזהר שהמבער לא יפגע בתנור). בשעת הדחק, אפשר להפעיל את התנור בחום מרבי, ובאפייה לעטוף את המאפה היטב (מאפה יבש בלבד) בנייר כסף, ואז אינו בולע מהתנור (זאת בצירוף דעת הפוסקים הספרדים שאפשר להכשיר כך לכתחילה). את התבניות צריך להחליף.
מדיח כלים: ההכשרה יכולה להתבצע רק על-ידי טכנאי (ופעולות אלה עלולות לפגוע באחריות היצרן). עליו לוודא שלא נותר מזון ממשי בפינה כלשהי במכשיר. פינות כאלה יש לנקות, ולעבור שם עם מבער. לאחר מכן יש להפעיל את המדיח בהפעלה ריקה, בחום הגבוה מההפעלה הרגילה של המכשיר (לשם כך צריך לנטרל את התרמוסטט לזמן ההכשרה).
תנור מיקרוגל: יש לנקותו היטב, להשבית את פעילותו למשך 24 שעות, ואחר-כך להניח בו קערה (שאינה של חמץ) מלאה מים, ולהפעיל את המיקרוגל בעוצמה מרבית עד שהמים יתאדו והתנור יתמלא אדים (שאז גם אם נבלעה בדופנותיו זיעה של חמץ, היא נפלטת עתה, 'כבולעו כן פולטו'). אם יש בתנור גוף חימום נוסף להשחמה, יש להכשיר את התנור רק על-ידי ליבון קל, בהפעלת גוף חימום זה לחום המרבי. ועם זה, אין להשתמש בפסח בגוף חימום זה.
מקורות: שו"ת מעשה חושב ח"ה עמ' קמט. וראה שו"ת יחוה דעת ח"ב סי' סג.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 12 אורחים